AUTO-MOTO

Prvi čovjek McLarena Ron Dennis nakon Bernija Ecclestonea želi šefa koji trenutno nije u F1

Ne želi da šef ima interes u nekom timu

(Aj. B.)

6.1.2016

Prvi čovjek McLarena Ron Dennis smatra da bi nasljednika Bernija Ecclestonea na čelu Formule 1 trebalo tražiti van samog šampionata.

Iako su brojni šefovi timova bili povezivani sa tom pozicijom u prošlosti, uključujući Christiana Hornera iz Red Bulla, Dennis vjeruje da bi za formulu bilo bolje da ga vodi neko ko nema nikakve interese u jednom određenom timu.

Dennis smatra da ne bi bila dobra ideja ni da on vodi Formulu 1, jer nije lijepo vidjeti čelnike timova kako prelaze na drugu stranu.

- Mislim da to nije u redu i mnogima nije po volji. Iz tog razloga, smatram da to ne bi bila dobra ideja. Teško je biti nepristrasan i to održati, a to se odnosi na sve pozicije i u Svjetskoj automobilskoj federaciji i menadžmentu Formule 1. Bio bih počastvovan ako bi me pitali. Sumnjam da bi me pitali, ali bih odbio. Već znam šta bih želio da radim u daljem toku svoje karijere - kazao je McLarenov šef. 

Ecclestone je u oktobru napunio 85 godina i više puta je kazao da ne planira da se u skorije vrijeme povuče sa čela Formule 1, uprkos godinama.

On je preuzeo čelo šampionata nakon što je prethodno bio prvi čovjek Brabhama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.