HOROR NESREĆA FERNANDA ALONSA "Zahvalan sam što sam živ!"

Užas na stazi

(A. Vr.)
20.03.2016 11:38

Veliku nagradu Australije, uvodnu utrku nove sezone Formule 1, obilježila je teška nesreća dvostrukog svjetskog prvaka, Španca Fernanda Alonsa (McLaren) koji je pukom srećom ostao nepovrijeđen.

Alonso je u 18. krugu utrke u Melbourneu pokušao prestići Estebana Gutierreza (Haas), ali je napravio krivu procjenu i pri velikoj brzini zakačio lijevu gumu meksičkog vozača.

Španca je to bacilo u ogradu, pa u pješčanu zonu gdje se okrenuo u zraku i završio u drugoj zaštitnoj ogradi. Izgledalo je zastrašujuće, ali Alonso se izvukao iz bolida i na nogama napustio stazu. Prevezen je u bolnicu gdje je utvrđeno da nema težih povreda.

- Jasno je da moram doći k sebi, ali osjećam se dobro. Bila je to teška, teška nesreća do koje je došlo zbog kombinacije različitih faktora. Zahvalan sam na sigurnosti današnjih bolida i što sam živ - iskren je bio Alonso nakon utrke.

Gutierrez je priznao da je bio sudionik vrlo jezive situacije.

- Kad sam u ogledalu vidio što se dogodilo, bio sam jako zabrinut. Iskočio sam iz bolida najbrže što sam mogao i otrčao do Fernanda. Veliko mi je olakšanje što je s njm sve u redu. Bio je to šokantan trenutak za obojicu - rekaoje Meksikanac.

Utrka je nakon nesreće neko vrijeme bila prekinuta, a pobjedu je na koncu odnio Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu.

NA VRH