AUTO-MOTO

Hondin električni koncept spaja retro i moderno

Avaz.ba

12.9.2017

Hondin mali urbani auto na struju konstruisan je na potpuno novoj mehaničkoj platformi i ima za cilj da najavi buduće serijske električne modele ovog japanskog proizvođača.

Konkretno, produkcijska verzija ovog koncepta planirana je za 2019, potvrdio je predsjednik Honde, Tahakiro Hačigo, na konferenciji za medije na frankfurtskom sajmu automobila.

Prvi utisak o konceptu Urban EV je njegov pomalo retro dizajn, što nije tipično za električne automobile koje nam kompanije obećavaju u budućnosti. Kada je riječ o dimenzijama, ovo vozilo je zaista malo – pozicionirano je ispod aktuelne Honde Jazz.

U Hondi kažu da su željeli da Urban EV ima skladne proporcije i “mišićavu” pojavu, nagovještavajući njegove sportske karakteristike.

Unutrašnjost je dizajnirana minimalistički, u kombinaciji drvenih retro elemenata i velikih modernih tačskrinova, koji se nalaze čak i u vratima. Retro je i način na koji se otvaraju vrata – unazad, dok su klasične retrovizore zamjenile spoljne kamere.

U automobilu ima mjesta za do 4 odrasla putnika, na prednjoj i zadnjoj klupi.

S obzirom da je riječ o konceptu, Honda se u saopštenju o ovom vozilu nije bavila tehničkim detaljima, koji su ostavljeni za najavljeni serijski model.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.