Hamilton: Ferari će imati prednost u Singapuru

R. B.
13.09.2017 06:53

Britanski vozač Luis (Lewis) Hamilton vjeruje da će ekipa Ferarija (Ferrari) imati prednost na Velikoj nagradi Singapura (Singapore), jer će moći generisati više prijanjanja.  

"Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) biće brži u utrkama koje dolaze", smatra britanski automobilista, koji vozi za ekipu Mercedesa. 

Hamilton očekuje da će Mercedes na druge načine moći izjednačiti prednost koju će Ferari ostvariti .

Nakon prošle utrke u Monci (Monza) Hamilton se probio na čelo F1 karavana, sa tri boda prednosti protiv najvećeg rivala u borbi za titulu Sebastiajana Fetela.

Volf nije zabrinut

Izvršni direktor Mercedesa Toto Volf (Wolff) nije previše zabrinut zbog očekivane prednosti Ferarija u utrci koja je na rasporedu ovog vikenda.

"Utrka u Singapuru favorizuje Ferari i Red Bull. Obje te ekipe pokazale su odlične performanse na utrkama koje ne traže veliku brzinu, nego višu silu prijanjanja", smatra Volf. 

Volf vjeruje da je Mercedes ostvario dovoljan napredak u pripremi bolida za ovakve staze.

"Naučili smo dosta toga na stazi u Monaku (Monaco), značajno smo povećali nivo performansi u Mađarskoj i ostvarili smo dobar napredak u razumjevanju šta treba da uradimo kako bismo maksimalno iskoristili šasiju", rekao je Volf. 

Velika nagrada Singapura jedna je od najspektakularnijih, jer se vozi u noćnom terminu. Na rasporedu je u nedjelju, 17. septembra s početkom u 14.00 sati po srednjoevropskom vremenu.

NA VRH