AUTO-MOTO

Renault prekida saradnju sa Red Bullom

R.B.

14.9.2017

Renault će na kraju naredne sezone prestati snadbijevati Red Bull svojim motorima, što će izazvati velike potrese na tržištu vozača Formule 1, pišu renomirani auto-moto mediji.

Francuski proizvođač odlučio je da završi sa aranžmanom snabdijevanja tima sa kojim je osvojio titule u šampionatima između 2010. i 2013. godine.

Mercedes i Ferrari nisu spremni da isporučuju motore svojim konkurentima, što bi moglo da dovede Red Bull u situaciju da pokrene saradnju s Hodnom od 2019. godine. Honda ove godine isporučuje motore Meclarenu, ali se i nije ispostavila poželjnim partnerom. Vozači Meclarena najčešće su utrke završavali pored staze.

Red Bullov satelitski tim Toro Rosso planira da preuzme McLarenov ugovor o Hondinim motorima Honda naredne godine, jer se očekuje da McLaren prekine svoje partnerstvo sa Hondom i da se pridruži Renaultu. 

Ako Honda ne uspije da napravi značajan napredak naredne godine, vozači Red Bull-a mogu postati mete suparničkih timova. 

I Danijel Rikardo (Daniel Ricciardo) i (Max Verstappen) nezadovoljni su performansama i pouzdanošću ove godine, ali stručnjaci smatraju da bi prelazak na Hondine motore bio korak unazad.

Odnosi Red Bulla i Renaulta pogoršali su se u 2015. godini, jer je austrijski tim bio bez pobjede. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.