AUTO-MOTO

Velika nagrada Malezije: Hamilton najbrži u kvalifikacijama na stazi Sepang

AFP. AFP

R.B.

30.9.2017

Luis Hamilton (Lewis) ostvario je najbrže vrijeme na kvalifikacijama i osvojio pol-poziciju za sutrašnju utrku Velike nagrade Malezije, na stazi Sepang.

Današnje kvalifikacije obilježio je tehnički problem na Ferrariju Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel), koji danas nije ni ostvario vrijeme. Tehnički problem spriječio ga je da se pokuša kvalificirati. Nijemac će sutra startovati s posljednjeg mjesta.

Borbu za prvu poziciju vodili su vozači Mercedesa Luis Hamilton  i Valteri Botas (Valtteri Bottas), te preostali Ferrarijev vozač Kimi Raikonen (Raikkonen). Prijetili su im vozači Red Bulla Maks Ferštapen (Max Verstappen) i Daniel Rikiardo (Ricciardo). 

Na kraju, kada je bilo najviše potrebno, smirenost i brzinu pokazao je Hamilton i s vremenom 1:30:076 došao do prve startne pozicije. Tik uz njega bio je Raikonen, koji je zakasnio svega 45 hiljaditinki. Ferštapen je završio na trećem, a Rikiardo na četvrtom mjestu. Botas je bio rezerviran u posljednjim pokušajima, pa je s više od pola sekunde zaostatka završio na petoj poziciji.

Utrka za Veliku nagradu Malezije vozi se u nedjelju od 9 sati po srednjoevropskom vremenu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.