AUTO-MOTO

Ferštapen vozač dana, Fetel pokazao klasu

AFP

R. B.

1.10.2017

Maks Ferštapen (Max Verstappen) slavio je danas na na utrci za Veliku nagradu Malezije, na stazi Sepang.

Bila je to njegova druga pobjeda i najbolji poklon za 20. rođendan, koji je proslavio prije dva dana.  

Ključni detalj utrke desio se u drugom krugu, kada Ferštapen prolazi ispred Luisa Hamiltona (Lewis).

Mladi i agresivni Holanđanin do kraja je suvereno držao prvo mjesto u svojim rukama. Hamilton je na kraju završio na drugoj poziciji i nije uspio da još više poveća prednost ispred Ferrarijevog Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel). 

Nakon incidenta dogodila se jedna zanimljiva situacija. Fetel nije mogao voziti, izašao je iz bolida, a do boksa ga je odvezao Paskal Verlain (Pascal Wherlein).


Treći je bio Red Bullov Danijel Rikiardo (Daniel Ricciardo).

Fantastični Nijemac Sebastijan Fetel došao je do četvrte pozicije iako je startovao posljednji, s 20. mjesta. Fetelu se na kraju dogodio incident, kada je u zaustavnom krugu u njega udario Lens Strol (Lance Stroll). Ferrarijev bolid prilično je uništen u ovom incidentu.  

Ferrari će ovu utrku ipak pamtiti po lošem. U subotu je Fetel propustio kvalifikacije zbog problema s bolidom, a Kimi Raikonen (Raikkonen) danas nije startovao, zbog problema s turbopunjačem.

U generalnom poretku šampionata Formula 1 vodi Mercedesov Luis Hamilton s 263 boda. Fetel je i pored velikih problema uspio da smanji štetu. Trenutno zaostaje 28 bodova, a moglo je biti još gore.

Treći je Valteri Botas (Valtteri Bottas) s 212 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.