AUTO-MOTO

Osjetite drugačiju dimenziju vožnje uz Crafter

Avaz.ba

1.10.2017

Druga generacija najvećeg Volkswagenova teretnog vozila Craftera, koja je ove godine stigla na naše tržište, oduševljava voznim svojstvima. Prvenstveno na cesti, ali i na makadamu - zbog 4Motion pogona na sva četiri kotača koji je ovdje prvi put dostupan.

Novi je Crafter VW, za razliku od prve generacije koja se temeljila na Mercedes Sprinteru, razvio potpuno samostalno, a proizvodi se u novoj tvornici u Poljskoj. 

U ponudi je s prednjim pogonom, sa stražnjim pogonom te s 4x4 pogonom, uz standardni 6-stupanjski mjenjač ili prvi put uz 8-stupanjski DSG automatik. 

Dostupne su različite karoserijske izvedbe – kraća i duža teretna furgon ili putnička izvedba (stiže 2018.) ili kraći i duži sandučar s jednostrukom ili duplom kabinom. 

Dostupan je s jednim dobro poznatim 2,0 TDI motorom ali u čak četiri izvedbe snage (102, 122, 140 i 177 KS). 

Radi se o jednoj od najopremljenijih izvedbi s DSG8 automatskim mjenjačem i opremom koja uključuje i sistem samostalnog parkiranja, radarski tempomat, upozorenje o izlasku iz vozne trake.

Donosi čak i amortizacijsko sjedalo ergoComfort, koje kao u kamionima vozačima daje dodatan komfort. 

Ono što najviše oduševljava komfor su i tišina u kabini, kao i jednostavnost rukovanja ovim vozilom. 

Naime, na razini je nekog većeg modernog osobnog vozila. Početna izvedba Craftera Furgon L3 sa 102 KS stoji od 46.372 maraka. Cijena je početne izvedbe s 4x4 pogonom i 177 konja 61.922 maraka, a s automatskim mjenjačem i 177 KS Crafter stoji 57.377 maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.