Zlatan Đelilović iz Jajca pobjednik prve klase tuzlanskog relija

Fena
02.10.2017 15:09

Na tradicionalnom tuzlanskom reliju ove godine u četiri klase nastupila su 34 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine, a pobjedu u prvoj klasi odnio je Zlatan Đelilović iz Jajca.

Ivica Malić, koji je također iz Jajca, najbolji je bio u drugoj klasi, dok je u trećoj najbolje umijeće pokazao Tuzlak Nedim Atiković. U četvrtkoj klasi prvo mjesto pripalo je Jajčaninu Muameru Julardžiji. 

U plasmanu žena najbolja je bila Amna Husejnefendić, a u plasmanu invalida Amir Bešlagić.  Utrke su vožene za državno prvenstvo, a u čast 2. oktobra, Dana oslobođenja Tuzle. 

- Ova utrka je tradicija koju je auto-moto klub 'Tuzamk' naslijedio iz prošlog sistema, od auto-moto društva 'Veljko Lukić Kurjak' čiji smo nasljednici - rekao je direktor takmičenja Mustafa Behlilović.

Oktobarski reli u Tuzli upisan je u kalendar automobilističkih takmičenja BIHAMK-a. Događaj za cilj, osim odmjeravanja spretnosti, ima i da omasovi ovaj sport, ali i da podstakne mlade vozače da svoju energiju ispolje na poligonu, a ne na gradskim saobraćajnicama.

Organizator je tuzlanki auto-moto klub ''Tuzamk''.

NA VRH