AUTO-MOTO

Arteon na tržištu BiH: Novi predvodnik Volkswagena

Piše: Avaz.ba

3.10.2017

Porsche BH, uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, sa partnerima večeri, Predstavništvom njemačke privrede i Trgovinskim odjelom Ambasade Austrije “Advantage Austria” u BiH, premijerno je na bh. sceni predstavio novi Volkswagen Arteon za 2017. godinu.


Art i eon

Avangardni grand turismo biznis klase, čiji elementi dizajna spajaju klasično sportsko elegantno vozilo sa prostranošću fastbeka, predstavljen je prigodnim programom u ugodnoj atmosferi Volkswagenovog salona u Sarajevu.

- Arteon se samim predstavljanjem nametnuo kao trenutni predvodnik marke Volkswagen, jer je u sebi, pored avangardnog i progresivnog dizajna, objedinio i najnovija tehnološka dostignuća iz koncerna, kao i najnoviju motorizaciju - izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagenova putnička vozila.

Ime Arteon, s naglaskom na prvom slogu, čine dva sastavna dijela – “Art”, koji opisuje harmonične linije i emociju limuzine, dok ga završetak “eon” definira kao premium model. 

Limuzinu sa četvera vrata karakteriziraju savremen dizajn i velika praktična upotrebna vrijednost.

Dok stakla bez okvira predstavljaju tipičan “grand tourer” stilski element, u isto vrijeme stražnja vrata širokim radijusom otvaranja pružaju optimalan pristup velikom prtljažniku. U najvažnije elemente dizajna harizmatičnog Arteona ubraja se potpuno novodizajnirani prednji dio vozila, u kojem se LED glavna svjetla i LED svjetla za dnevnu vožnju stapaju s hromiranim poprečnim kopčama rešetke hladnjaka i poklopca motora.

Duži od Passata

Dugačak je 486 centimetara, za devet centimetara više od Passata, a unutrašnjost je iznimno prostrana, kako na zadnjim sjedištima, tako i u prtljažniku, koji je zapremine od 563 litra. Dodatnu praktičnost u odnosu na Passat daju mu peta vrata.

Od motora, za sada se nude dizelski 2,0-litarski TDI sa 150 i 240 konjskih snaga, koji serijski dolazi s DSG mjenjačem, i benzinski sa 280 KS, serijskim DSG-om i pogonom na sve točkove. U ponudi su i dvije izvedbe opreme Elegance i R-Line.

Model e-Golf: Iznenađenje večeri 

Iznenađenje večeri bio je model e-Golf, potpuno električna verzija popularnog kompakta iz Volfsburga. 

- Revolucija u automobilskoj branši neće zaobići ni Bosnu i Hercegovinu pa, u tom smislu, želimo da, kao kompanija i kao marka, pokažemo aktivan pristup i spremni dočekamo elektrifikaciju voznih parkova u Evropi i svijetu, koja će neminovno uslijediti – rekao je Omeragić. 

Posjetite Volkswagen prodajne salone i informirajte se o novim modelima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.