AUTO-MOTO

Prezentacija Opelovog Grandlanda X u Frankfurtu: Novi izazivač u klasi

Avaz.ba

3.10.2017

Moderne, dinamične linije, cool izgled namijenjen off-road vožnji i povišen položaj sjedenja s dobrom vidljivošću u svim smjerovima tipičan za SUV, cijeli niz vrhunskih tehnologija i pregršt prostora za do pet putnika željnih avanture, njihov prtljag i sportsku opremu – to je novi Opel Grandland X.


Robustan SUV  

Njemački brend je svoj novi model predstavio u okolini Frankfurta i studentskog grada Darmštata. Uživajući u prekrasnim predjelima njemačke „Provanse“, vinogorja koje je zaslužno za rajnski „rizling“, ponos njemačkih vinara, mogli smo uživati i u potpuno novom modelu koji će zasigurno biti njihov predvodnik u najbrže rastućoj klasi SUV-ova. 

Dug 4.477, širok 1.856 i visok 1.609 mm, Opel Grandland X je robustan SUV iz svake perspektive. Gledano s boka, pruža privlačnu kombinaciju robusne privlačnosti SUV-a i elegantnih linija.

U unutrašnjosti vlada potpuni sklad s kvalitetnim materijalima koji Grandlandu daju notu luksuza i dojam zbog kojeg će se kupac osjećati posebnim, jer dijelovi nisu uzimani s već postojećih polica, pa tako nećete naći ništa od onoga što ste već vidjeli na drugim Opelovim modelima.

Razne značajke

Dolazi standardno opremljen raznim značajkama, među kojima su dnevna LED svjetla, LED zadnja svjetla, upozorenje na napuštanje trake, prepoznavanje znakova, pametni tempomat, pomoć pri kretanju uzbrdicom, radio R 4.0 s bluetoothom, mogućnost hands-free telefoniranja, klimatizacija s filterom čestica i mirisa, udobna sjedišta s brojnim mogućnostima podešavanja te zadnje sjedište djeljivo u omjeru 40:60. Opel OnStar dio je standardne opreme od razine Edition.

Na početku su dostupna dva motora koja se mogu kombinirati s šestostepenim ručnim ili automatskim mjenjačem - turbobenzinac zapremine 1,2 litra od 130 KS te 1,6-litarski dizelaš od 120 KS.

34.500 KM

je cijena modela na našem tržištu za solidno opremljen model sa 1,2-litarskim turbobenzincem


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.