AUTO-MOTO

Emotivni Masa: Nedostajat ćete mi

AFP

Avaz.ba

12.11.2017

Felipe Masa (Massa) prošle je godine, prije trke u Brazilu, saopćio da završava karijeru, ali su ga iz ekipe Williams ponovo angažovali, po odlasku Valterija Botasa (Valtteri Bottas) u Mercedes.

Masa je dobro startovao, skočio je sa devetog na šesto mjesto, a jedino ga je obišao svjetski prvak iz Mercedesa Luis Hamilton (Lewis).  

Masa se žestoko borio sa dugogodišnjim rivalom Fernandom Alonsom za sedmo mjesto. Španac ga je prvi sačekao nakon trke i aplaudirao mu je.

"Ovu trku nikada neću zaboraviti. Preplavile su me emocije kada sam je završio. Ovo je bila teška trka za mene, bila je kao i mnoge u kojima sam pobijedio. Vozio sam savršeno od početka do kraja, čuvao sam gume, sve oko bolida, tempo koji sam imao. Osjećam kao da sam danas pobijedio", rekao je Masa.

Osim prve trojice u Brazilu, Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel) iz Ferrarija, Valterija Botasa iz Mercedesa i Kimija Raikonena (Raikkonen) iz Ferrarija, na podijum na Interlagosu pozvan je i Masa.

"Mnogo ćete mi svi nedostajati. Ogromno je oduševljenje koje sam danas osjetio. Današnji dan neću nikada zaboraviti", rekao je on. 

Masi je prvi čestitao njegov sedmogodišnji sin, putem radija iz boksa.

"Tata, ponosan sam na tebe, a mnogo mi se svidio tvoj start", rekao je Felipinjo. Masa je rekao da će od sada više vremena provoditi sa porodicom, prenosi B92.

On je nastupio u 269 trka u Formuli 1 i ostvario je 11 pobjeda. U sezoni 2008. je bio vicešampion. Trenutno zauzima 10. mjesto u šampionatu sa 42 boda.

Posljednju trku u karijeri u Formuli 1 voziće za dvije sedmice u Abu Dabiju. 

Nakon njegovog povlačenja, u Formuli 1 neće biti vozača iz Brazila prvi put od 1969. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.