AUTO-MOTO

Nezapamćeno: Zbog Alonsa se mijenja kalendar utrka

Avaz.ba

31.1.2018

Nakon što je potvrđeno kako će za „Toyotu“ Fernando Alonso voziti sljedeće dvije godine u utrkama izdržljivosti, krenula je inicijativa da se promijeni datum održavanja trke u Japanu, kako bi i na njoj dvostruki F1 prvak mogao sudjelovati. 

Španski 36-godišnji šampion toliko je željan pobjeda da je odlučio ove i sljedeće godine sudjelovati u dva prvenstva istovremeno. Osim uobičajenog posla u Formuli 1, Fernando Alonso će se također natjecati u Svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti (WEC), a vozit će automobil „Toyote“, zajedno s Buemijem i Nakadžimom (Makajima).

Alonso je trebao nastupiti na svim utrkama u 2018. godini uključujući i 24 sata Le Mansa, osim na onoj u Japanu koja se preklapa s F1 vikendom u Ostinu.

Međutim, „Toyota“ sada pritišće organizatore da pomakne datum održavanja utrke na stazi Fuđi kako bi dvostruki F1 prvak mogao nastupiti na svim utrkama.

To će se vrlo vjerojatno i dogoditi, jer WEC je u krizi izlaskom „Porschea“ i „Audija“ pa je Alonsovo prisustvo itekako potrebno kako bi itko pratio ovo natjecanje u kojem „Toyota“ više nema ozbiljnog protivnika u LMP1 klasi.

Fernando bi tako ove godine trebao sudjelovati na 21 utrci Formule 1 te još šest utrka izdržljivosti, a prošlog vikenda već je odradio 24 sata Dajtone.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.