FORMULA 1

Fetel: Molio sam se za ''sejfti kar''

Avaz Sport

25.3.2018

Vozač Ferrarija Sebastijan Fetel (Sebastien Vettel) rekao je da je "uz pomoć malo sreće" pobijedio u trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije.

Fetel je drugi put uzastopno pobijedio na Albert parku, a ukupno treći put u karijeri na toj stazi.

- Imali smo sreće zbog ''sejfti kara''. Zaista sam uživao. Nadao sam se da ću bolje da startam, ali nisam, pa sam morao da se zadovoljim trećim mjestom. Poslije toga sam pomalo izgubio vezu sa Luisom i Kimijem. Molio sam se za ''sejfti kar'', a kada je jedan bolid stao u krivini četiri, a zatim i bolid Hasa u drugoj krivini, i kada sam to vidio, bio sam pun adrenalina - rekao je Fetel poslije trke.

On je pobijedio zahvaljujući dobroj vožnji, ali i dobroj strategiji, pošto je otišao u boks na zamjenu guma dok je virtuelno sigurnosno vozilo uvedeno na stazu. On je iz boksa izašao ispred Hamiltona, zadržao prednost i ostvario 48. pobjedu u karijeri.

- Danas smo imali malo sreće i to prihvatamo. Trka je bila zamrznuta kada sam ušao u boks, a kada sam izašao, znao sam da će biti teško pretjecati. Luis je pritiskao, posebno u završnici, ali u posljednjih pet krugova sam mogao malo više da uživam. On je jučer odvezao sjajan krug i zaslužio je pol poziciju, vozio je dobro i od početka je kontrolirao trku - naveo je Fetel.

On je dodao da "ekipa još nije tamo gdje bi željela biti", kao i da još u potpunosti "ne osjeća bolid", ali da je današnja trka dobar početak i motivacija za nastavak sezone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.