FORMULA 1

Barikelu odstranjen tumor na vratu: Imam sreću što sam živ

Avaz Sport

18.4.2018

Nekadašnji vozač Formule 1 i član Ferarija Rubens Barikelo (Barrichello) prvi put u javnosti govorio je o tumoru koji je imao na vratu, a Brazilac je otkrio da je nakon svega svjestan kako je ima sreću što je uopšte živ. 

On je u februaru nakon velike glavobolje prebačen u bolnicu, a nekoliko dana nakon toga odstranjen mu je benigni tumor.

- Poslije svega što se desilo, otišao sam na puno pregleda da bih znao nešto više o svom zdravstvenom stanju, a na kraju mi je otkriven tumor na vratu. On je otklonjen poslije jedne trke, a iako je u pitanju benigni tumor, samo bi postao veći, a takve probleme ne želim dok vozim trke, rekao je Barikelo.

On je rekao da mu je porodični prijatelj i doktor rekao da je imao puno sreće što je ostao živ i što u budućnosti neće imati dugoročne i još teže posljedice.

- Porodični prijatelj, koji je ujedno i moj doktor, vidio je da sam u lošem stanju i zaista sam imao sreće. Vena zbog koje je nastala upala regenerisala se sama za dva sata. Kada sam napuštao bolnicu, rečeno mi je da se samo 14 posto ljudi izvuče iz situacije u kojoj sam ja bio. Mnogi pretrpe ozbiljne posljedice ili čak umru, dodao je Barikelo, pa se prisjetio kako je završio u bolnici.

- Bio sam kod kuće, tuširao sam se i odjednom sam osjetio jaku glavobolju. Od nula do deset, rekao bih da je to bila glavobolja za osam ili devet. Toliko je bila jaka da sam legao na pod, nisam želio nikoga da probudim, ali nije prestajalo. Otišao sam u spavaću sobu i probudio sam suprugu, a kada mi se stanje pogoršalo, znao sam da moram u bolnicu, istakao je ovaj nekadašnji vozač Formule 1.

Tokom 19-godišnje karijere, Brazilac je ostvario 11 pobjeda, a ukupno je 68 puta bio na pobjedničkoj podijumu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.