NOVITETI U PONUDI Espace crossover, Koleos SUV i Talisman u sedan i karavanskoj izvedbi

Renault luksuzni modeli obogaćeni zelenijim motorima

Elegantan i atletski dizajn kod ova tri modela, nadopunjeni su novim, ekonomičnijim i zelenijim motorima, te udobnošću i tehnologijama u stalnoj evoluciji

Piše: F. Č.

Espace crossover, Koleos SUV i Talisman u sedan i karavanskoj izvedbi

Foto: Avaz.ba


Kako bi zadovoljio visoke zahtjeve kupaca, Renault je prezentirao vrhunsku ponudu modela koja pokrivaju sve tržišne segmente kao što su Espace crossover, Koleos SUV i Talisman u sedan i karavanskoj izvedbi. Ovi luksuzni Renault modeli nadopunjeni su novim, ekonomičnijim i zelenijim motorima te udobnošću i tehnologijama u stalnoj evoluciji. 

Renault je uveo novu generaciju benzinskih i dizelskih motora kod luksuznih modela Talisman i Espace. Snažniji i ugodniji za vožnju, ovi novi motori opremljeni su tehnologijama kontrole ispušnih plinova i zadovoljavaju strogi standard za zaštitu od zagađenja - Euro 6. Novi TCe 225 EDC GPF benzinski motor opremljen je tehnologijom za kontrolu zagađenja zraka (GPF), dok su novi dizelski motori u izvedbama Blue dCi 160 EDC i Blue dCi 200 EDC opremljeni tehnologijom selektivne katalitičke redukcije (SCR).

Četverocilindarski motori s turbo punjenjem i direktnim ubrzigavanjem dio su Renaultovog strateškog plana Drive the Future. Oplemenjeni su posljednjim tehnologijama s akcentom na reducirano zagađenje okoline i veću ekonomičnost bez umanjenja performansi. Razvijen u Renault Sport odjelu, novi TCe 225 uparen sa EDC dvostrukim kvačilom prvi je benzinski motor s filterom krutih čestica (GPF), a u osnovi sadrži dvostruki turbopunjač i funkciju varijabilnog razvoda ventila u tri položaja.

Nova generacija Renault dizela nosi prefiks Blue. Pored ulaznih verzija Blue dCi 120 i Blue dCi 150, u ponudi su snažnije izvedbe Blue dCi 160 i Blue dCi 200 rezervisane za luksuznije modele. Jači dizelski motori imaju povećenje snage od 5 do 40 KS i porast obrtnog momenta od 10 do 20 Nm uz veću kontrolu potrošnje goriva. Renaultovi Blue dizeli razvijeni su pod plaštom zelenije tehnologije (SCR), koja emisije nitrogen-oksida pretvara u čistu vodu i dušik.

U kombinaciji sa 4Control šasijom uparenom s elektronski kontrolisanim ovjesom i jedinstvenim Multi-Sense sistemom, kojima su opremljeni modeli Talisman i Espace, novi turbomotori pružaju veliki užitak vožnje u vrhunskom ambijentu s optimiziranom potrošnjom goriva. S druge strane, kod Koleosa prednjače All Mode 4x4 pogon i X-Tronic mjenjačka kutija za bolji odziv motora i fluidniji prijenos obrtnog momenta na podlogu bez obzira na konfiguraciju terena. 

Renault je ovu slagalicu pažljivo uklopio prema visokim zahtjevima kupaca. Elegantan i ujedno atletski dizajn kod ova tri modela, nadopunjeni su novim, ekonomičnijim i zelenijim motorima, te udobnošću i tehnologijama u stalnoj evoluciji.

Više o temi

MALVERZACIJE
Direktor "Nissana" pred hapšenjem
NA VRH