EMOTIVNO Bivši Ferrarijev šef

Žan Tot o Šumaheru: Na rubu sam suza, da barem nije ovako

Legendarnog Nijemaca posjećuje barem dva puta mjesečno

24sata.hr
06.12.2018 15:13

Tot i Šumaher: Zajedno ispisali nevjerovatnu priču

Foto: AFP

Bivši Ferrarijev šef Žan Tot (Jean Todt) jedan je od rijetkih ljudi koji smiju posjećivati legendarnog Mihaela Šumahera (Michael Schumacher). Kod njega je barem dva puta mjesečno, a sada je otkrio najnovije informacije o Šumijevom zdravlju.

- Na rubu sam suza. Mihaelove fotografije su posvuda u mom uredu i stanovima - rekao je Tot (72), nakon što je primio nagradu za životno djelo.

Francuz je nagradu dobio na "Auto Bild Motorsport Race Nightu", a najzaslužnije za njegov trijumf su uzastopni naslovi koje je kao Ferrarijev šef osvojio s Mihaelom Šumaherom od 1999. do 2004. godine. 

Žan Tot je i danas veliki prijatelj Šumaherovih i jedan od rijetkih kojima su dopuštene posjete bivšem vozaču Formule 1.

- Vrijeme koje sam proveo s Mihaelom ću pamtiti kao najbolje u svom životu. Volimo jedan drugoga, zajedno smo ispisali nevjerovatnu priču - dodao je Tot, a onda otkrio i poneku informaciju o trenutnom Šumaherovom stanju. Takvi trenuci su veoma rijetki jer porodica legendarnog Nijemca, sa suprugom Korinom (Corinna) na čelu, zahtijeva maksimalnu privatnost. 

- Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Mihaela, njegovu porodicu... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija - prokomentirao je Tot. 

Od nesreće Mihaela Šumahera, sedmostrukog svjetskog prvaka, u kojoj je teško povrijedio glavu na skijanju prošlo je pet godina, a ni danas se ne zna kakvo je tačno njegovo zdravstveno stanje. 
NA VRH