Žan Tot o Šumaheru: Na rubu sam suza, da barem nije ovako

EMOTIVNO Bivši Ferrarijev šef

Žan Tot o Šumaheru: Na rubu sam suza, da barem nije ovako Legendarnog Nijemaca posjećuje barem dva puta mjesečno

Bivši Ferrarijev šef Žan Tot (Jean Todt) jedan je od rijetkih ljudi koji smiju posjećivati legendarnog Mihaela Šumahera (Michael Schumacher). Kod njega je barem dva puta mjesečno, a sada je otkrio najnovije informacije o Šumijevom zdravlju.

- Na rubu sam suza. Mihaelove fotografije su posvuda u mom uredu i stanovima - rekao je Tot (72), nakon što je primio nagradu za životno djelo.

Francuz je nagradu dobio na "Auto Bild Motorsport Race Nightu", a najzaslužnije za njegov trijumf su uzastopni naslovi koje je kao Ferrarijev šef osvojio s Mihaelom Šumaherom od 1999. do 2004. godine. 

Žan Tot je i danas veliki prijatelj Šumaherovih i jedan od rijetkih kojima su dopuštene posjete bivšem vozaču Formule 1.

- Vrijeme koje sam proveo s Mihaelom ću pamtiti kao najbolje u svom životu. Volimo jedan drugoga, zajedno smo ispisali nevjerovatnu priču - dodao je Tot, a onda otkrio i poneku informaciju o trenutnom Šumaherovom stanju. Takvi trenuci su veoma rijetki jer porodica legendarnog Nijemca, sa suprugom Korinom (Corinna) na čelu, zahtijeva maksimalnu privatnost. 

- Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Mihaela, njegovu porodicu... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija - prokomentirao je Tot. 

Od nesreće Mihaela Šumahera, sedmostrukog svjetskog prvaka, u kojoj je teško povrijedio glavu na skijanju prošlo je pet godina, a ni danas se ne zna kakvo je tačno njegovo zdravstveno stanje. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH