AUTOBEST

Opel Combo Life proglašen evropskim "Best Buy" automobilom za 2019.

Combo Life zadivljuje inovativnim pomoćnim sistemima namijenjenim vozačima, visokim nivoom udobnosti i prostranošću i vrijednošću koja se dobiva za uloženi novac

Opel Combo Life: Evropski laureat za 2019. godinu. Avaz

F. Č.

14.12.2018


Novi Opel Combo Life proglašen je "Best Buy" automobilom u Evropi za 2019. godinu od žirija organizacije AUTOBEST, koji je posebno zadivljen bio izvrsnom vrijednošću za novac koji je potrebno izdvojiti za ovaj automobil. Combo Life bio je bolji od pet potpuno novih konkurenata za isti naslov (Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed, Toyota Corolla).  

Svestrani talent

Žiri sastavljen od novinara iz 31 evropske države odlučio se za Combo Life nakon runde testnih vožnji na italijanskoj trkaćoj stazi Vairano. Opel nudi ultramoderne tehnologije kao što su prilagodljivi tempomat, upozorenje na umor vozača, stražnja kamera koja pokriva ugao od 180 stepeni, head-up display i bočni čuvar koji štiti bokove karoserije. Combo spaja i udobnost i voznu dinamiku osobnog automobila sa svestranošću vozila za slobodno vrijeme. U svojoj ocjeni žiri se fokusirao i na troškove vlasništva, dostupnost rezervnih dijelova te standarde zastupničkih usluga. Pobjednik i nositelj naslova evropskog „Best Buy“ automobila 2019. godine mora nuditi sveobuhvatno najbolji paket, a tu peta generacija Comba nije imala premca.

- Oduševljeni smo odlukom 31 nezavisnog člana žirija organizacije AUTOBEST” - kazao je glavni izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller). 

Prema njegovim riječima, Combo naprosto nudi puno toga za novac koliko košta i to je bio ključ osvajanja titule evropskog "Best Buy" automobila. 

- Novi Opel Combo Life svestrani je talent koji nudi skoro sve. On ima važnu ulogu u našoj aktuelnoj modelskoj ofanzivi u sklopu koje namjeravamo u naredne dvije godine predstaviti čak osam novih modela - istaknuo je Lohšeler.

Dan Vardi (Vardie), osnivač i predsjednik organizacije AUTOBEST, naglasio je da je "konkurencija među finalistima bila je iznimno oštra, kao i da je ih je bio rekordan broj u historiji AUTOBEST-a". 

Najučinkovitije rješenje

- Opel Combo Life, zajedno s Citroenom Berlingom i Peugeotom Rifterom, koji se natječu kao jedan model, također prvi put u našoj historiji, uspio je impresionirati članove žirija i osvojiti titulu evropskog "Best Buy" automobila. Pobjednički modeli jednostavno su najučinkovitije rješenje za evropske kupce - izjavio je Vardi.

Kao evropski "Best Buy" automobil za 2019. Combo Life nastavlja snažnu Opelovu tradiciju. Posljednjih godina ovaj proizvođač iz Ruselhajma (Rüsselsheim) već je dva puta osvojio AUTOBEST-ovu nagradu. Opel Corsa osvojila je taj naslov 2007. i 2015. godine. AUTOBEST dodjeljuje nagradu za evropski "Best Buy" automobil od 2000. godine.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.