LIJEPE VIJESTI

Šumaher nije prikovan za krevet i nisu mu potrebne cjevčice za hranu

Skoro pet godina nalazi se u komi i smješten je na porodičnom imanju na Ženevskom jezeru u Švicarskoj

Šumaher: Ne voli da se zadire u njegovu privatnost. Arhiv

Telegraf.rs

17.12.2018

Cjelokupna javnost svakoga dana željno iščekuje bilo kakav pomak u zdravstvenom stanju slavnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), koji se skoro pet godina nalazi u komi.

Prošlo je skoro pet godina otkako je Šumaher stradao tokom skijanja u francuskim Alpama, gdje je teško povrijedio glavu, a o njegovom zdravstvenom stanju se gotovo ništa ne zna. 

Sedmerostruki šampion Formule 1 je smješten na porodičnom imanju na Ženevskom jezeru u Švicarskoj, gdje se o njemu brine specijalan medicinski tim. 

Osim brojnih lažnih informacijama koje su svjetski mediji pustili u eter, "Daily Mail" piše kako Nijemac nije prikovan za krevet i kako ga ne hrane putem cjevčice.

Usto, Šumijev PR Sabina Kem (Sabine Kehm) objasnila je medijima da ni sam vozač nije volio da se zadire u njegovu privatnost i da ona i sada želi da tako ostane.

- Informacije iz njegovog života nisu nikad curile u javnost. On je jednostavno volio privatnost. Jednom mi je rekao: "Nemoj me zvati sve do sljedeće godine, nestajem na neko vrijeme." Mislim da mu je to velika želja za koju je htio da mu se ispuni jednog dana u budućnosti - rekla je Kem. 

Osim toga, ohrabruje izjava bivšeg šefa Ferrarija Žana Tota (Jean Todt), koji je nagovijestio da je Šumaheru bolje.

- Posjetim ga barem dva puta mjesečno. Vidim Mihaela, njegovu porodicu... Volim tog čovjeka. Volio bih da je situacija drugačija - rekao je nedavno Tot. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.