SULUDO Ljekari su vodili bitku s vremenom da je spase

Njemačka trkačica želi se vratiti na stazu dva mjeseca od teške nesreće

Nije bila svjesna koliko su teške povrede

24sata.hr
19.12.2018 08:21

Florš: San mi je Formula 1

Foto: Instagram

Njemica Sofija Florš (Sophia Flörsch) izvrsno se oporavlja nakon teške nesreće u utrci VN Makaua u Formuli 3.

Sofija je počela micati s nogama i rukama nakon što je doživjela frakturu kičme te komunicira s bližnjima. 

Pri brzini od 171 kilometar na sat zabila se u zaštitnu ogradu nakon što joj je otpao kotač. Operacija kičme trajala je 11 sati, a Sofija je na putu oporavka. 

- Kada je kotač otpao, sjećam se da sam izgubila kontrolu nad bolidom. Onda činiš ono što ti kažu - pustiš ruke s volana, pripremiš se i čekaš šta će se dogoditi. Čudan je osjećaj letjeti zrakom, samo sam čekala da se zakucam u zid, a nisam ga vidjela jer sam doletjela u rikverc - rekla je Florš za "The Times".

- U početku me nije boljelo. Oči su mi bile pune pjene za gašenje požara, a onda me presjeklo. Prvo me obuzela snažna bol u predjelu leđa i trupa. Noge su me boljele zbog udarca u kokpit, imala sam par modrica. Odmah sam ih pokušala pomaknuti i pomislila - OK, mogu micati nogama - priča Njemica. 

Ipak, nije bila svjesna koliko su teške povrede. Ljekari su vodili bitku s vremenom da je spase.

- Jedan pršljen mi je još slomljen, ali su ga rebra donekle zaštitila. Ljekari su mi uzeli kost iz kuka kako bi zamijenili oštećeni dio kičme. Sve to povezuje metalna pločica - opisala je mlada vozačica operaciju. 

Kazala je kako se želi što prije vratiti na staze.

- Moj san je Formula 1 i učinit ću sve da to i ostvarim. Neće me pokolebati ove povrede, želim se vratiti čim se oporavim - odlučna je Njemica.

Snimak stravične nesreće možete pogledati u videoprilogu ispod. 

NA VRH