Mik Šumaher: Otac mi nije olakšao, ali ja gradim svoj put

FORMULA 1 Potvrđen kao test-vozač Ferrarija

Mik Šumaher: Otac mi nije olakšao, ali ja gradim svoj put Često nastupao pod majčinim djevojačkim prezimenom

Šumaheri su odnedavno ponovo dio Ferrarija. Sin legendarnog Mihaela se prvo priključio Ferrarijevoj akademiji, a ubrzo je potvrđen kao test-vozač ekipe iz Maranela u idućoj sezoni

Njegov je otac stradao kada mu je bilo samo 13 godina, a odrastati sa slavnim prezimenom nije uvijek bilo lako. Zbog toga je često vozio pod majčinim djevojačkim prezimenom Betč (Betsch).

View this post on Instagram

Last week in Maranello, @ Museo Ferrari. #Michael50 exhibition. Scuderia Ferrari #ForzaFerrari #TeamMS

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher) on

- Ponosan sam jer sam sin najvećeg vozača Formule 1 u historiji - rekao je Mik u ispovijesti u kojoj je otkrio da nije bilo jednostavno slijediti put oca, koji je legenda sporta.

- Da, ponekad zna biti teško. Postoje dobre i loše strane toga što sam Šumaher, ali podrška ljudi širom svijeta nikada ne može biti loša stvar. Zbog toga sam zahvalan - dodao je. 

View this post on Instagram

Thank you for the warm welcome in the Ferrari Driver Academy and @scuderiaferrari ! #ForzaFerrari #FDA #SCM #TeamMS

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher) on

- Utrkivanje je u mojoj porodici normalna stvar. Obožavao sam voziti karting s tatom. Sjećam se da me jednom pitao hoće li mu utrkivanje biti hobi ili želim postati profesionalac. Odmah sam mu rekao da želim biti profesionalni vozač, nikada se nisam želio baviti nečim drugim - rekao je Mik, koji ne želi žuriti s ulaskom u Formulu 1, nego planira sakupljati iskustvo froz utrke Formule 2.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH