NOVITET Osvježena verzija nastavlja uspješnim putem

Renault Kadjar Faza 2: Sve podređeno uživanju u vožnji

Stilski dotjeraniji, iznutra plemenitiji te pogonjen potpuno novom gamom agregata

Piše: Avaz.ba

Vanjska osvježenja vidljiva su na novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala


Poštujući tradicionalni SUV dizajnerski kod, osvježena verzija Renault Kadjara nastavlja uspješnim putem modela koji je od 2015. godine, kada je lansiran, prodan u više od 450.000 jedinica.

Kadjar Faza 2 je stilski dotjeraniji, iznutra plemenitiji te pogonjen potpuno novom gamom agregata. Novi model Kadjara starta sa cijenom od 37.300 KM do registracije. 

Profinjenost i elegancija

Jak dojam koji ostavlja Renault Kadjar proizilazi iz niza poboljšanja koja su nastala u prilagođavanju aktuelnih trendova i Renaultovih dostignuća na polju tehnologije.  

Vanjska osvježenja vidljiva su na novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala sa C formom upotpunjenih maglenkama sa LED Pure Vision tehnologijom. Novi dizajn uočljiv je na oba branika sa hromiranim umecima, a dostupna su i dva nova tipa aluminijskih točkova od 17 i 19 inča.

Enterijer je, također, dorađen kako bi svakodnevno korištenje bilo prioritetno ispunjeno komforom. Profinjenost i elegancija se osjete na prvi kontakt. Nova forma 7-inčnog multimedijalnog touch ekrana i novodizajniranog kontrolnog panela automatskog klima-uređaja daju novu dimenziju praktičnosti i spontanog korištenja. Kvalitetnija je završna obrada panela, prekidača i rukohvata, a efekat 3D teksture materijala i efektno pozadinsko osvjetljenje prekidača podižu dojam na nivo premium osjećaja. 

37.300 KM

startna je cijena automobila do registracije 


Uglađeni rad

Osvježeni Kadjar zasluženo donosi unaprijeđenu gamu agregata posljednje generacije. Razvijene u saradnji sa Daimlerom, nove pogonske jedinice spajaju visoke standarde performansi i voznih sposobnosti. Arhitektura četverocilindarskih benzinaca s prednabijanjem 1,4 TCe GPF je opremljena filterom krutih čestica, a odlikuju se uglađenim radom bez vibracija uz nisku potrošnju goriva.  

U ponudi su dvije verzije, 1,4 TCe GPF sa 140 KS i 1,4 TCe GPF sa 160 KS uz ručni mjenjač sa šest stepeni ili EDC automatski mjenjač sa sedam stepeni prijenosa. Ulazna verzija dizelaša Blue dCi 115 KS razvija 5 KS i 10 Nm obrtnog momenta više od prethodnika. Novi Blue dCi 150 KS razvija 20 KS više nego prije.   

U mreži Renault koncesionara u BiH dostupne su verzije: Life, Limited, Bose Edition i Black Edition. Bogato opremljeni Life TCe 140 košta 37.300 KM do registracije, a kupci na raspolaganju imaju i mogućnost produženja petogodišnje garancije. 

Jači dizelaš sa 4x4 pogonom

Novi Kadjar se i dalje oslanja na verzije sa prednjim pogonom, potpomognute sistemom Extended Grip, koji u gotovo svim situacijama efektno imitira pogon na sve točkove. Pravi 4x4 pogon isključivo je dostupan sa jačom verzijom dizelaša dCi 150. Recimo da pogon na sva četiri točka dolazi na osnovi Nissanove mehanike uspješno razvijane decenijama. U prilog svemu ide klirens od 200 mm, koji omogućava prolaz preko teških off-road dionica i duboke vode.

Više o temi

Više o:

Renault Kadjar
NA VRH