SVJETSKI PRVAK

Hamilton se povlači iz Formule 1: Znam da će mi biti teško...

Neprikosnoveni vozač Mercedesa ima ugovor do 2020. godine

Hamilton: Želi pomjerati granice. AFP

Avaz Sport

7.4.2019

Šampion svijeta u Formuli 1, Luis Hamilton (Lewis Hamilton), otkrio je da sve više razmišlja da napusti cirkus četvorotočkaša.  Neprikosnoveni vozač Mercedesa ima ugovor do 2020. godine, međutim, vjerovatno da neće doći do nove saradnje, a možda bude raskida iste i prije isteka.

- To je nešto o čemu dosta razgovaram s ljudima, do sada sam bio isključivo u Formuli 1. Takmičim se od svoje osme godine i znam da će mi biti jako teško kad budem donio odluku o povlačenju. Tako je sa svakim vozačem kada prestane da vozi u Formuli 1 - rekao je Hamilton. 

Pomenuo je Formulu E (vozila na električni pogon), kao jednu od mogućnosti za novu sredinu.

- Odrastao sam u eri sa Gerijem Pafetom (Gary Paffett). On je malo stariji od mene i sad je u Formuli E, to je budućnost. Ko zna, možda postoji oblast u kojoj bih u budućnosti mogao da pokažem svoje vještine. Izazovnije je pronaći motivaciju i ostati koncentriran i potrebno je naći nešto što volite - poručio je Hamilton.

Želi da poput Fernanda Alonsa i Kimija Raikonena (Räikkönen) pomjera granice u svijetu četvorotočkaša.

- Ja volim automobile. Za sada, ostajem u Formuli 1 i sve dok budem spreman i zdrav trudit ću se da ostvarim dobre rezultate. Pretpostavljam da ima i drugih Serija za mene. Fernando Alonso je u Indikaru, a vidite i kako Kimi Raikonen pomjera granice - zaključio je Hamilton.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.