INCIDENT

Bivši vozač Formule 1 kritizirao Fetela: To se ni amateru ne bi smjelo dogoditi

Kiksao na drugoj utrci sezone

Fetel: Zasitio se konstantnih promjena pravila u Formuli 1. AFP

Index.hr

8.4.2019

Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) kiksao je na drugoj utrci sezone. Nakon žestokog duela s Luisom Hamiltonom (Lewis Hamilton), okrenuo se na stazi.

Četverostruki svjetski prvak u tom incidentu ostao je bez prednjeg krilca i morao se zadovoljiti tek petim osvojenim mjestom.  

Bivši vozač Formule 1 Džolion Palmer (Jolyon) smatra da je pogreška Fetela na Velikoj nagradi Bahreina amaterska i neoprostiva. 

- Fetelovo okretanje bilo je amatersko. Ovo okretanje je bilo drukčije od prethodna tri, jer je bilo na izlasku iz zavoja, a ne na ulazu u trenutku dok ga drugi bolid ostavlja bez prostora. No, razlog ostaje isti: panika u žaru borbe. Da je novajlija s dna poretka napravio nešto slično, svi bi mu se smijali nakon utrke. Za četverostrukog prvaka ovo bi trebalo biti nezamislivo. To su sad već četiri okretanja u posljednjih deset utrka, od Monce prošle godine - napisao je Palmer.

Fetel je nedavno izjavio da se zasitio konstantnih promjena pravila u Formuli 1 i da bi nakon sljedeće sezone mogao okončati karijeru. Nijemac je posljednji prvak bio još 2013. godine, posljednje dvije sezone završio je na drugom mjestu iza Britanca Luisa Hamiltona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.