AUTOSVIJET

Otvoren novi prodajno-servisni centar Mazde u Sarajevu

Svečanom otvorenju prisustvao i ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto te predstavnici Mazde CEE - regionalni direktor Dejvid Mekgonigl i direktorica Mazda Motor Hrvatska Renata Jagetić

Piše: Avaz.ba

9.4.2019

"Connecta" je jučer otvorila novi prodajno-servisni centar Mazde u Sarajevu. Lokacija centra je na brzoj cesti Sarajevo - Blažuj, na adresi Osik broj 6. Moderni poslovni objekt je u potpunosti opremljen u skladu sa Mazdinim standardima te će za ljubitelje ovog brenda značiti uslugu na najvišem nivou i dugoročno povjerenje prilikom kupovine i održavanja Mazda vozila.

Svečanom otvorenju prisustvovali su Hidejuki Sakamoto (Hideyuki), ambasador Japana u BiH, te predstavnici kompanije Mazda CEE - regionalni direktor Dejvid Mekgonigl (David McGonigle), direktorica grupacije Mazda Motor Hrvatska Renata Jagetić. U ime domaćina, goste su pozdravili Senad Sefić, predsjednik Uprave "Connecte" d.o.o. i Zinaida Kurtćehajić, Mazda brand manager.  

- Sada, u prodaji i postprodaji, u smislu infrastrukture, ispunjavamo sve Mazdine standarde, imamo ugodno i moderno poslovno okruženje, ali i dodatnu obavezu da održimo kvalitet svog rada i konstantno ga unapređujemo. Za nas kao tim, rad na podizanju nivoa usluge predstavlja kontinuiranu obavezu - rekao je Senad Sefić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Mekgonigl nije skrivao koliko je impresioniran objektom.

- Bio sam na mnogo otvaranja Mazda centara, ali ovaj me posebno oduševio. Ima dovoljno prostora za sve divne Mazda modele, a posebno me raduje što danas vidim više primjeraka nove Mazde3, perjanice sedme generacije Mazda vozila. U Japanu sam vidio koliko ljudi poštuju jedni druge, koliko im je važna tradicija, a istovremeno primjenjuju puno modernih rješenja. To je put za sve evropske Mazda salone, pa i ovaj.

Ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto je istakao kako je jedna od bitnijih odrednica Mazde njena historija. Počinjući iz pepela grada Hirošime te proživljavajući teška vremena, Mazda je pokazala duh koji nikad ne odustaje i privlači ljude u Japanu i inozemstvu.

- Mazdina vozila su više puta osvajala titulu vozila godine u Japanu, a ako ih vozite, onda ćete shvatiti šta znači slogan "Susret tradicije i budućnosti - where tradition meets future". "Connecti" želim puno uspjeha u daljnjem radu i puno Mazda vozila na cestama BiH - rekao je ambasador, proglasivši salon zvanično otvorenim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.