PROSJEČNA FORMA

Hamilton: Mislim da sam se u ovih šest trka pomalo mučio

Petostruki svjetski prvak ostvario četiri pobjede

Hamilton: Trenutno prvi u generalnom plasmanu F1. AFP

Avaz Sport

31.5.2019

Vozač Mercedesa Luis Hamilton (Lewis Hamilton) rekao je da je u prosječnoj formi u dosadašnjem dijelu sezone, uprkos tome što je vodeći u šampionatu Formule 1.  Petostruki svjetski prvak ostvario je četiri pobjede u prvih šest trka ove sezone.

- Prikazao sam prosječnu formu, možda malo iznad toga, ali sveukupno, prilično prosječno u prvih šest trka. Mislim da sam izvukao najbolje što sam mogao. Došao sam spreman, najbolje što sam mogao, ali u smislu izvlačenja pravih performansi iz bolida, mislim da sam se u ovih šest trka pomalo mučio - rekao je Hamilton.

Hamilton je u nedjelju pobjedio u Monaku, a trku je počeo s pol pozicije, njegove prve od prve trke u sezoni u Australiji. Prije toga, tri uzastopne pol pozicije imao je njegov timski kolega Valteri Botas (Valtteri Bottas).

Hamilton je rekao da ekipa ima još mnogo posla po pitanju podešavanja vozila. 

- Očekujem da će stvari biti bolje za sve nas. Nadam se, u nekom trenutku, da ću moći riješiti određena pitanja i vratiti se u formu koju imam u sebi. Ne mogu da kažem da li će to biti u narednoj trci ili u 10 trka od sada, ali koncentriran sam na njihovo ispravljanje -  naveo je aktuelni prvak. 

Hamilton je prvi u generalnom plasmanu s 137 bodova, drugi je Botas s 120, a treći je vozač Ferarija Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel) s 82 boda. 

Naredna trka u šampionatu na programu je 9. juna za Veliku nagradu Kanade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.