AUTOMOBILI

Osvježena Elantra stigla u BiH

Redovna cijena će se kretati od 29.990 KM sa PDV-om, a određeni broj vozila će biti u promotivnoj ponudi već od 26.991 KM sa PDV-om

Piše: Dž. B.

18.7.2019

Sa promocije nove Elantre - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Hyundai Elantra, limuzina koja predstavlja Hyundaijev najveći prodajni uspjeh i koja se nalazi među 10 najprodavanijih vozila na svijetu ikad, stigla je u obnovljenom izdanju i na naše tržište. Novinarima je predstavljena u Tarčin Forest Resortu. 

Prva Elantra proizvedena je davne 1990. godine, a do danas je prodano 13,4 miliona vozila. Vozilo je to koje odvaja sigurnošću, pouzdanošću, nenametljivošću i nadasve prihvatljivom cijenom.  

Elantra nudi prostrani prostor u unutrašnjosti koji se može porediti sa prostorom većeg segmenta vozila. Karoserija je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću, te sadrži 32% više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne generacije. Kada su dimenzije u pitanju, osvježena Elantra je 50 mm duža od prethodnika, dok je prednji prevjes duži za 35 mm, a zadnji za 15 mm. 

Ipak, uprkos brojnim novim sigurnosnim i tehničkim dodacima, unaprijeđenom, pa čak i promijenjenom enterijeru i eksterijeru cijene ostaju jednake kao u prethodnika. Kada je u pitanju vanjski izgled vozila, Elantri su promijenjeni hauba, prednji branici, prednja maska, prednja i zadnja svjetla i zadnji dio vozila koji je u potpunosti dobio novi izgled. Pored toga tu je i novi dizajn točkova od 16 i 17 inča, te nova LED prednja svjetla na sportskim nivoima opreme.

Kada je unutrašnjost u pitanju tu je nova središnja konzola, otvori za vazduh, nova instrument tabla i kućište. Hyundai Smart Sense nudi niz naprednih funkcija za konstantnu sigurnost i pogodne performanse. Kada je sigurnost u pitanju, tu nema kompromisa, Hyundai Smart Sense Sistem kao opciju nudi: pomoć za izbjegavanje udara (Forward Collision Avoidance Assist – FCA), pomoć pri održavanju u traci (Lane Keeping Assist), pomoć pri održavanju budnosti vozača (Driver Attention Alert), sigurnosna pomoć pri izlasku iz vozila (Safe Exit Assist). 

Dodatne funkcije Smart Sense Safety uključuju: Funkciju Blind-spot upozorenje o sudaru, uz upozorenje na saobraćaj koji se odvija sa zadnje strane vozila i funkciju pomoći kod promjene trake kretanja (Blind-Spot Collision Warning with Rear Cross-Traffic Alert and Lane Change Assist). 

Elantra 2019 pojavljuje se s Hyundaijevom novom generacijom info-zabavnog sistema AVN 5.0. Ovaj sistem ima unaprijeđeni procesor, kao i 8-inčni ekran naspram 7-inčnog ekrana koliko je bio kod posljednje generacije Elantre. Korištenje tjunera s AVN 5.0 je brzo i lako jer su AM i FM kanali sada dostupni na jednom ekranu. 

Elantra je dostupna s pogodnostima kao što su Infinity Premium Audio sa Clari-Fi ™, Apple CarPlay ™, Android Auto ™ i bežičnim punjenjem pametnog telefona.

Osvježena Elantra dolazi sa motorom 1.6 litara snage 127 KS koji pruža 150 Nm obrtnog momenta. Moguće je odabrati ručni ili automatski mjenjač sa 6 stepeni prijenosa, zavisno od želje kupca.

Kada je prodaja osvježene Elantre na našem tržištu u pitanju u Hyundaiju smatraju da će trend i prodaja ovog modela rasti u odnosu na prethodni, jer je veliki broj vozila prodan unaprijed prije samog dolaska. U ponudi će se naći tri paketa opreme: trend, style i premium. 

Redovna cijena će kretati od 29.990 KM sa PDV-om, a određeni broj vozila će biti u promotivnoj ponudi već od 26.991 KM sa PDV-om.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.