VRHUNSKO STANJE Jedan od superautomobila s najradikalnijim dizajnom

Zaplijenjeni Lamborghini Veneno prodat za rekordan iznos

Prešao samo 324 kilometra i još ima fabričke gume, a bež unutrašnjost izgleda besprijekorno

J. A. / Avaz.ba
02.10.2019 14:36

Lamborghini Veneno Roadster: Fantastičan izgled

Foto: Twitter

Jedan od superautomobila s najradikalnijim dizajnom definitivno je Lamborghini Veneno, a sada je ponio i titulu najskupljeg Lamborghinija koji je ikad prodat na aukciji.

Veneno Roadster bio je ograničen na svega devet primjeraka kad je debitirao prije, otprilike, šest godina, a osnovna cijena iznosila je 4,5 miliona dolara. Primjerak s fotografija pripadao je Teodoru Ngemi Obijangu Mangeu (Teodoro Nguema Obiang Mangue), sinu predsjednika Ekvatorijalne Gvineje, koji je obavljao funkciju potpredsjednika pomažući svom ocu.

Automobil su zaplijenile švicarske vlasti uz Koenigsegg, LaFerrari, Aston Martin i Bugatti Veyron tokom istrage protiv Mangea. Optužen je da je koristio javni novac za svoj ekstravagantni stil života. No, postigao je dogovor sa švicarskim tužiocima te je pristao prodati automobile i novac iskoristiti za društveno korisne projekte u svojoj zemlji.

Veneno Roadster je u vrhunskom stanju, izuzev manje ogrebotine na zadnjem desnom točku. To neće biti nikakav problem za kupca, koji je izdvojio čak 8,3 miliona dolara, što je rekord za jedan Lamborgini prodat na aukciji.

Superautomobil prešao je samo 324 kilometra i još ima fabričke gume, a bež unutrašnjost izgleda besprijekorno. Kupac je, uz automobil, dobio i pripadajući pokrivač, kao i dokumentaciju te alat.

Komentari

NA VRH