NOVITETI

Prava vijest za ljubitelje Golfa: Evo kada napokon izlazi osmica

Promocija će se desiti na specijalnom događaju "Life Happens with a Golf" u Volfsburgu u Nemačkoj

Dž. B. / Avaz.ba

8.10.2019

Dobro pripremljen plan za što efektnije lansiranje automobila. Volkswagen

Volkswagen je i zvanično potvrdio da će premijeru dugo najavljivanog Golfa 8 održati još tokom ovog mjeseca.

Tačnije, promocija je najavljena za 24. oktobar, i to na specijalnom događaju "Life Happens with a Golf" u Volfsburgu u Nemačkoj.

Poslije nekoliko najavljivanja pa otkazivanja postalo je jasno da se zapravo radi o dobro pripremljenom planu za što efektnije lansiranje automobila od kojeg se očekuju izvrsni prodajni rezultati.  

Na ovaj će se način staviti maksimalni fokus na novo izdanje Golfa iako se mnogima kao idealna prilika činilo posljednje izdanje Frankfurt Motor Showa.

U unutrašnjosti se mogu očekivati nešto veće novosti. Volkswagen

Ali marketinški su stručnjaci procijenili da se ta prilika treba iskoristiti za predstavljanje prvog serijskog modela novoutemeljenog ID brenda zaduženog za proizvodnju potpuno električnih vozila. 

Kroz svojih 45 godina postojanja Golf je više-manje uvijek bio sinonim za tzv. evolutivni dizajn. Prema svemu sudeći, a pokazuje to i teaser, tako će biti i s novom generacijom. Glavni VW-ov dizajner Klaus Bišof (Bischoff) tvrdi da se radi o prekrasnom automobilu koji će privlačiti poglede prolaznika.

U unutrašnjosti se mogu očekivati nešto veće novosti. Glavne karakteristike će biti veća digitalizacija, manje klasičnih prekidača, dostupnost digitalne instrumentne ploče i slično. Također, novi bi se Golf trebao moći pohvaliti naprednim sistemima pomoći vozaču i visokim nivoom sigurnosti.

Prve isporuke se mogu očekivati već prije kraja ove godine. Volkswagen

Osnovu motorizacije će činiti turbo benzinski i dizelski motori manjeg obujma, a kupcima će biti dostupne i elektrificirane verzije. Naglasak će biti prvenstveno na ekonomičnosti i nižem nivou štetnih emisija, ali u ponudi će se svakako naći GTI te R izvedbe.  

Na pojedinim tržištima, poput onog njemačkog, prve isporuke se mogu očekivati već prije kraja ove godine.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.