AVAZ U SUBOTIŠTU Novinari na Navaku probali neke od najatraktivnijih vozila

Mercedesove najsjajnije zvijezde na jednoj stazi - doživljaj iznad očekivanja

Karavan s više od 20 putničkih i dostavnih Mercedes-Benz vozila obišao je 11 zemalja i 13 lokacija od avgusta

N. Demirović

Na Navak stazi u Subotištu od 14. do 17. oktobra održan je 10. Mercedes-Benz Star Experience na kojem je v iše od 250 gostiju imalo priliku isprobati neke od najatraktivnijih vozila iz Mercedes-Benz portfolija. 

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Albaniji, u saradnji sa kompanijom Daimler AG organizovala je događaj pod nazivom „Doživljaj iznad vaših očekivanja”.

Četiri specijalno osmišljena segmenta

Mercedes je predstavio sve najbolje iz aktuelne ponude, a uz pomoć profesionalnih vozača novinari su mogli osjetiti sve ono što nude najnoviji modeli poznatog njemačkog proizvođača automobila.  

Karavan sa više od 20 putničkih i dostavnih Mercedes-Benz vozila obišao je 11 zemalja i 13 lokacija od avgusta ove godine. Po jubilarni, deseti put posjetio je i Srbiju.

Još jedan jubilej obilježen je izlaganjem legendarne G-Klase, koja ove godine slavi 40. rođendan pod sloganom "Stronger then time". Jedinstveni Mercedes-AMG GT R Roadster je takođe bio deo izložbenog programa, pored modela kao što su Mercedes-Maybach, GT 4-Door, B-Klase, C-Klase i A-Klase Limuzine.

Posebno za ovu priliku predstavljen je i plug-in hibrid model E-Klasa 300 de. Početak prodaje plug-in hibrid modela na tržištu Srbije nedavno je i zvanično startovao. Mercedes-Benz kao jedini proizvođač na tržištu koji nudi dizel motor u kombinacijom sa plug-in tehnologijom, postavlja standarde i u ovom segmentu.

Svi učesnici imali su priliku da uživaju u uzbudljivoj vožnji atraktivnih Mercedes-Benz modela kroz četiri specijalno osmišljena segmenta.

„Intelligent drive“ - Instruktori Mercedes-Benz Trening centra iz Srbije i vozačke akademije iz Njemačke predstavili su sve napredne funkcije na C-Klasi, novoj generaciji V-Klase i na Sprinteru, na posebnom danu namijenjenom lakim komercijalnim vozilima. Klijenti su kroz specifične situacije u vožnji upoznali najnovije funkcije Mercedes-Benz Intelligent Drive sistema (Active Brake Assist, Drive Pilot, Speed Limit Pilot, Remote Park Pilot).

„AMG agility course“ - Vožnja sportskih modela uvek budi emocije. Izuzetnu dinamiku u vožnji, vrhunske perfomanse i sportski doživljaj nam donose "baby" AMG predstavnik A35 AMG, E53 AMG ali i CLS 53 AMG. Apsolutna zvijezda AMG svijeta GT63 S AMG premašila je očekivanja svih prisutnih.

Profesionalni instruktori

„Off-road track“ - Sve benefite terenskih vozila najbolje je doživjeti u njihovom prirodnom ambijentu – na offroad stazi. Pored legendarne G-Klase, svoje sposobnosti pokazali su i novi modeli - GLC i GLE. Tokom dana namijenjenog lakim komercijalnim vozilima, prisutni su imali prilike da isprobaju modele Vito 4x4 i Sprinter 4x4.

„Safety experience“ – Sinonim brenda Mercedes-Benz je sigurnost. Posebno osmišljeni poligoni za simulaciju iznenadnog kočenja i izbjegavanja prepreka na putu uz demonstraciju najnovijih Mercedes-Benz sistema za asistenciju u novoj A-Klasi, A-Klasi Limuzini, B-Klasi, C-Klasi i modelu GLC. Iz game dostavnih vozila, sve napredne tehnologije sistema za asistenciju u vožnji demonstrirali su V-Klasa, Vito MixTo i Citan.

Cijeli događaj su vodili profesionalni instruktori vožnje iz Mercedes-Benz vozačke akademije u saradnji sa Mercedes-Benz trening centrom iz Srbije i Nacionalnom vozačkom akademijom - NAVAK.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na