OGLASILA SE

Šumaherova supruga otkrila kakvo je stanje legendarnog vozača Formule 1

Objasnila svoje postupke i odgovorila na optužbe

Korina i Mihael Šumaher. Agencije

J. A. / Avaz Sport

16.11.2019

Sportski svijet prisjetio se ove sedmice godišnjice prvog naslova prvaka Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), koji se još nije oporavio od teške nesreće. 

Povodom te godišnjice, Šumaherov nekadašnji menadžer Vili Veber (Willi Weber) gostovao je u emisiji njemačkog RTL-a. Prema riječima njegovog bivšeg menadžera, Šumaherova supruga Korina (Corinna) skriva od javnosti sve informacije.

Znam da je Mihael mnogo stradao, ali ne znam koliko se, zapravo, oporavio. Htio bih znati kako je, stisnuti mu ruku, ali njegova supruga Korina mi ne dopušta. Mislim da se ona boji da ću ja odmah vidjeti šta se događa i reći istinu u javnosti - rekao je Veber.

Šumaherova supruga Korina u jednom od svojih rijetkih intervjua za magazin "She’s Mercedes" objasnila je svoje postupke.

On je u najboljim mogućim rukama i dajemo sve od sebe kako bismo mu pomogli. Shvatite nas, slijedimo njegove želje da njegovo zdravlje ostane tajna. Sve što je ljudski moguće kako bismo mu pomogli, mi radimo. Tako osjetljivu temu kao što je zdravlje, držimo u privatnosti, jer on to želi - rekla je gospođa Šumaher. 

Mihael Šumaher je, prema pisanju francuskih medija, u bolnici "Georges-Pompidou" u Parizu, gdje su ga prevezli pod lažnim imenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.