FORMULA 1

Vozači dobili monstruozan savjet: Zarazite se svi koronavirusom

Svi su oni snažni momci dobrog zdravlja. Na taj način bi bili spremni za akciju kada počne

Helmut Marko. Arhiv

Avaz.ba

30.3.2020

Helmut Marko, šef razvoja Red Bull Racinga, smatra da bi njegovi vozači trebali namjerno dobiti koronavirus, što im je i savjetovao, a želio je da to postane i zvaničan stav ekipe.

- Ideja je bila da se organizira kamp u kojem ćemo se graditi mentalno i fizički u ovom "mrtvom vremenu", a to bi bilo idealno za dobivanje infekcije - rekao je Marko i zaprepastio cijeli svijet.

On smatra da su svi vozači dovoljno zdravi da pregrme Covid-19, teško oboljenje pluća koje novi virus izaziva, te da je najvažnije da "oni budu spremni za start sezone, ne sada".

- Svi su oni snažni momci dobrog zdravlja. Na taj način bi bili spremni za akciju kada počne - zaključio je Helmut Marko, a prenosi BBC.

Na sreću vozača, ovo nije postao zvaničan stav ekipe, koja je iznijela stav da je "predložena mjera, svakako, pretjerana", pa će i Aleksander Albon i Maks Ferštapen (Max Verstapen), kao i test vozač Serhio Sete Kamara (Sergio), moći odahnuti jer "ne moraju", po naređenju tima, da se svjesno izlože inficiranju SARS-CoV-2 tipu koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.