FORMULA 1 Helmut Marko zaprepastio sve

Vozači dobili monstruozan savjet: Zarazite se svi koronavirusom

Svi su oni snažni momci dobrog zdravlja. Na taj način bi bili spremni za akciju kada počne

Avaz.ba
30.03.2020 16:43

Helmut Marko

Foto: Arhiv

Helmut Marko, šef razvoja Red Bull Racinga, smatra da bi njegovi vozači trebali namjerno dobiti koronavirus, što im je i savjetovao, a želio je da to postane i zvaničan stav ekipe.

- Ideja je bila da se organizira kamp u kojem ćemo se graditi mentalno i fizički u ovom "mrtvom vremenu", a to bi bilo idealno za dobivanje infekcije - rekao je Marko i zaprepastio cijeli svijet.

On smatra da su svi vozači dovoljno zdravi da pregrme Covid-19, teško oboljenje pluća koje novi virus izaziva, te da je najvažnije da "oni budu spremni za start sezone, ne sada".

- Svi su oni snažni momci dobrog zdravlja. Na taj način bi bili spremni za akciju kada počne - zaključio je Helmut Marko, a prenosi BBC.

Na sreću vozača, ovo nije postao zvaničan stav ekipe, koja je iznijela stav da je "predložena mjera, svakako, pretjerana", pa će i Aleksander Albon i Maks Ferštapen (Max Verstapen), kao i test vozač Serhio Sete Kamara (Sergio), moći odahnuti jer "ne moraju", po naređenju tima, da se svjesno izlože inficiranju SARS-CoV-2 tipu koronavirusa.

Komentari

NA VRH