AUTOMOBILI

Porsche BH nudi online kupovinu vozila

Sve iz Volkswagen grupacije

Ni BiH ne zaostaje: Online kupovina vozila. Porsche BH

Avaz.ba

8.4.2020

S obzirom na okolnosti prouzrokovane pandemijom Covida-19, mnoge kompanije ponudu svoje robe i usluga prenose na online platforme ili vrše dostavu na kućna vrata kupaca. Na taj način se smanjuje potencijalna opasnost prenošenja virusa, a ujedno se ostaje u okvirima propisanih mjera donesenih od nadležnih institucija. 

Kompanija Porsche BH d. o. o. kao uvoznik vozila Volkswagen grupacije napravila je dodatni iskorak u ponudi svojih proizvoda putem online platformi. Od danas svi potencijalni kupci mogu ugodno i sigurno iz svojih domova, putem desktop uređaja ili pametnih telefona, posjetom nekoj od oficijelnih web-platformi marki Volkswagen, Audi, Škoda ili Seat, pregledati specijalnu ponudu odabranih vozila koja su izdvojena za ovu priliku.  

Ono što ovu ponudu i opciju rezervisanja vozila čini posebnom jesu ključni detalji. Odabrana vozila u online ponudi imaju veliku cjenovnu prednost iskazanu kroz „online uštedu“, ali i specijalne uslove u slučaju finansiranja putem Porsche Leasinga. Definisana online ušteda je jedinstvena i realizuje se isključivo u slučaju kada kupac rezerviše vozilo putem online platforme. Uz finansiranje putem Porsche Leasinga, čime se ostvaruje dodatna ušteda, vozilo je moguće nabaviti po jedinstveno povoljnoj cijeni, s tim da se ponuda odnosi na ograničen broj vozila. 

U proces rezervacije i prodaje vozila uključena je i mreža ovlaštenih trgovaca vozila Volkswagen grupacije, te će i dalje prva kontakt osoba za definisanje plaćanja i preuzimanja biti prodajni savjetnici ovlaštene prodajno-servisne mreže. Klikom na rezervaciju željenog vozila potencijalni kupac unosi osnovne podatke kako bi bio kontaktiran, te se naknadno definiše način plaćanja i preuzimanja vozila. 

Ono što je bitno u aktuelnoj situaciji jeste to da kupac može izvršiti plaćanje avansa, izvršiti eventualno potpunu uplatu ili kupovinu putem Porsche Leasinga, a svoje svoje vozilo preuzeti onda kada on to želi. Na taj način se ne dovodi u pitanje sigurnost kupaca, a na realizaciju kupovine ne utiču trenutna ograničenja kretanja i rada mnogobrojnih poslovnih subjekata i djelatnosti. 

- Kako će se u budućnosti zasigurno preći na online kupovinu automobila, ovo je korak ka potpunoj online platformi naručivanja, plaćanja i preuzimanja vozila, a s obzirom na pogodnosti online ponude, sigurno je da ćemo zainteresovati naše kupce za ovaj način nabavke vozila, ističu iz kompanije Porsche BH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.