FORMULA 1

Poznatom vozaču ljekari davali samo 14 posto šansi za oporavak

Imao i možda udar

Barikelo i Šumaher. Twitter

Avaz.ba

20.4.2020

U januaru 2018. godine slavni Brazilac iz Formule 1 Rubens Barikelo (Barrichello) je završio u bolnici nakon što je osjetio nepodnošljiv bol u glavi.

- Kući sam se tuširao kada sam iznenada osetio jak bol u glavi. Na skali od jedan do deset rekao bih da je glavobolja bila jačine osam ili devet, užasno jaka. Nisam u početku želio nikoga da budim i samo sam legao na pod, ali boljelo me je tako jako. Onda sam ipak probudio suprugu Silvanu i kada mi je još i pozlilo shvatio sam da je to situacija kada moram da se obratim ljekaru - počeo je svoju dramatičnu ispovjest Barikelo.

U bolnici su otkrili da je pretpio blaži moždani udar. Ali to nije bilo sve, otkriven mu je i benigni tumor, te je ekspresno podvrgnut operaciji.

- Pronašli su mali tumor na mom vratu koji mi je uklonjen. Htio sam da ga uklone jer iako je bio benigni, on bi narastao, a ja nisam želio da se osjećam nelagodno dok vozim utrke. Kada sam izašao iz bolnice ljekari su mi objasnili da imam svega 14 posto šanse da se oporavim ovako kako jesam - objasnio je Barikelo bivši timski kolega Mihaela Šumahera (Michaela Schumachera).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.