PROMOCIJE

Ukazala se nova sportska zvijer

Ovo je model koji predstavlja evoluciju, kaže Senad Olovčić, direktor Porsche BH

Piše: N. Demirović / Avaz.ba

15.6.2020

U Frankfurtu je ugledao svjetlost dana u jesen 2019. godine. Porsche Taycan prvi, elektični model ove kompanije, danas je zvanično predstavljen u BiH.

Na Trebeviću se ukazala nova sportska zvijer, potpuno proizvedena u Njemačkoj.

- Drago mi je da nakon dugo vremena imamo poseban povod za okupljanje. Nije ovo prezentacija jednog običnog modela, nego modela koji predstavlja evoluciju. Mišljenja sam da će napraviti prekretnicu u našem poslovanju, rekao je Senad Olovčić, direktor Porsche BH.

Novi Taycan dolazi u tri verzije. Ponudu otvara 4S sa 530 KS i dosegom do 407 km. Slijedi Turbo izvedba koju koja ispod poklopca skriva 680 KS, dok domet iznosi 450 km. Vrh ponude je verzija Turbo S sa 761 KS i 412 km dometa koja do stotke juri za 2,8 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 260 km/h, što je impresivno za električno vozilo. Taycan se može puniti na punjaču od 270 kW i u tom slučaju punjenje od 5 do 80 posto traje tek 22 minute. S druge strane, na punjaču od 150 kW moguće je za 36 minuta napuniti 80 posto baterije.


S današnje promocije na Trebeviću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+16

Osim modernim dizajnom i impresivnim performansama, novi će Taycan privući kupce i inovativnim interijerom u kojem se nalazi čak 5 zaslona. Ispred vozača je tako 16,8-inčni digitalni kokpit s različitim prikazima (Classic, Map, Full Map, Pure), dok središnji dio krasi 10,9-inčni zaslon infotainment sistem i dodatni zaslon na kojem se upravlja funkcijama klime i sjedaštima, a uz nadoplatu je dostupan i poseban zaslon za suvozača koji je još veći od onog u sredini. Putnicima nazad također mogu uživati u dodatnom, petom zaslonu.


Početna cijena verzije 4S u BiH je 216.500 KM s PDV-om, Turbo izvedba  je 332 hiljade KM, dok je najjači Turbo S 380 hiljada KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.