FORMULA 1

Hamilton lako slavio i izjednačio Šumaherov rekord

U Mađarskoj drugi bio Verstapen, a treći Botas

Velika nagrada Mađarske. Twitter

Avaz Sport

19.7.2020

Luis Hamilton (Lewis Hamilton) bez ikakvih problema stigao je do druge ovosezonske pobjede, 86. u karijeri i osme na Hungaroringu, čime je izjednačio rekord Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) po broju pobjeda ostvarenih na jednoj stazi.

Dok je Hamilton vodio od početka do kraja, može se reći da je ekipa Red Bulla napravila čudesan posao popravivši bolid Maksa Verstapena (Max Verstappen) nakon nesreće prije starta, a on ih je nagradio drugim mjestom u cilju. Do trećeg mjesta stigao je Valteri Botas (Valtteri Bottas) nakon lošeg, ali i ilegalnog starta.

Četvrto mjesto zauzeo je Lens Strol (Lance Stroll) u Racing Pointu, peto Aleksander Albon (Alexander) u Red Bullu koji je iskoristiti grešku Sebastijana Fetela (Ferrari) i prestigao ga.

Sedmi je završio Serhio Perez (Sergio) ispred Danijela Rikarda (Daniel Riccardo), a prve bodove za Haas ove sezone osvojio je Kevin Magnusen (Magnussen) devetim mjestom i plasmanom ispred Karlosa Sainca (Carlos Sainz) koji je uzeo posljednji bod.

U generalnom poretku Hamilton ima 63 boda, Botas 58, a Verstapen 33, dok je Mercedes u velikoj prednosti ispred Red Bulla kod konstruktora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.