FORMULA 1

Ferrari u bolidima bordo boje slavi veliki jubilej na Velikoj nagradi Toskane

Čak će i "Safety car" na ovoj utrci, iz poštovanja prema jednoj od najvećih ekipa u historiji Formule 1, imati iste boje

Sport Avaz

Trka u Muđelu bit će hiljaditi "Grand prix" za ekipu Ferrarija u Formuli 1

Foto: Twitter


Đuzepe Marćijante (Giuseppe Marciante), mehaničar Karlosa Sainsa (Carlos Sainz) u Meklarenu, prvi je na svom Twitter profilu objavio fotografiju Ferarija u retro izdanju.

Fotografija uslikana u pit-lejnu na stazi u Muđelu, gdje će se narednog vikenda voziti Velika nagrada Toskane, već je pregledana nekoliko hiljada puta.

Trka u Muđelu bit će hiljaditi "Grand prix" za ekipu Ferarija u Formuli 1. Ovom prilikom, bolidi Šarla Leklera (Charles Leclerc) i Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel) bit će obojeni u bordo boju, kao što su bili i 1950. godine, tokom prve trke Ferarija u Formuli 1. 

Čak će i "Safety car" na ovoj utrci, iz poštovanja prema jednoj od najvećih ekipa u historiji Formule 1, imati iste boje. 

Inače, Velika nagrada Toskane bit će prva u sezoni u prisustvu publike. Tribine će primiti 2.880 navijača.

Skuderija je za ovu priliku dobila ograničen broj ulaznica za članove svog „fan-kluba”, a organizatori su na trku pozvali određen broj ljekara i zdravstvenih radnika, koji su od marta vodili bespoštednu bitku s pandemijom koronavirusa, koja je u Italiji odnijela više od 35.000 života.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na