FORMULA 1

Fetelu se ugasio bolid, Botas najbrži na drugom treningu pred Veliku nagradu Toskane

Drugi trening obilježili su novi problemi Ferrarija, koji će na stazi u Muđelu jubilarni hiljaditi put učestvovati u trci Formule 1

Treći trening na programu je u subotu u 12 sati, a kvalifikacije u 15 sati. Formula 1

Avaz Sport

11.9.2020

Vozač Mercedesa Valteri Botas (Valtteri Bottas) bio je najbrži i na drugom slobodnom treningu pred nedjeljnu utrku za Veliku nagradu Toskane.

Finac je s rezultatom 1:16.989 bio ispred klupskog kolege i vodećeg u generalnom plasmanu Luisa (Lewis) Hamiltona, koji je na prvom treningu imao četvrto najbolje vrijeme, i Maksa Ferstapena (Max Verstappen) iz Red Bulla.

Ipak, drugi trening obilježili su novi problemi Ferrarija, koji će na stazi u Muđelu jubilarni hiljaditi put učestvovati u trci Formule 1.

Nijemcu Sebastijanu Fetelu (Sebastian Vettel) se u posljednjim trenucima treninga ugasio bolid, a mehaničari italijanskog tima naknadno će utvrditi u čemu je problem.

Vozač Meklarena Lando Noris (Norris) imao je manji incident kada mu je nakon kontakta sa zaštitnom ogradom stradalo krilo, dok su blizak kontakt imali i Kimi Raikonen (Räikkönen) i Serhio (Sergio) Perez.

Perez je izlazio iz pit lejna kada je došlo do kontakta s Fincem, a pod istragom su i vozač BWT Rejsing Pointa i vozač Alfa Romea.

Treći trening na programu je u subotu u 12 sati, a kvalifikacije u 15 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.