SVI DETALJI

Mate Rimac otkrio koliko zarađuju on i zaposlenici

Tokom lockdowna nije dijelio otkaze, čak je zaposlio 183 nove osobe

A. Č. / Jutarnji.hr

Rimac: Javno i transparentno o finansijama

Foto: Printscreen


Inovator Mate Rimac odlučio je potpuno javno i transparentno, na prilično jednostavan način javnosti pokazati sve detalje svojeg poslovanja. Potaknut različitim pričama, glasinama i brojnim netočnim informacijama koje se mogu čuti u različitim krugovima, Mate je odlučio na svom YouTube kanalu objaviti video u kojem prolazi kroz sve brojke vezane uz svoju kompaniju. 

Tako je otkrio da u svojim firmama Rimac Automobili i Greyp zapošljava više od 900 ljudi. Uz to, napomenuo je kako tokom lockdowna nije dijelio otkaze. Štoviše, od lockdowna do danas zaposlio je čak 183 nova zaposlenika.

U videu u kojem sasvim otvoreno govori o svim aspektima poslovanja nastavio je sa grafom koji prikazuje prosječnu neto plaću u kompaniji Rimac Automobili. Ona ima trend rasta i trenutno iznosi oko 10.500 kuna. 

To znači da mjesečno za plaće kompanija izdvaja čak 14 miliona kuna! Priča tu ne staje, budući da je Mate otkrio i svoju plaću. Krenuo je sa oko 6.000 kuna na samom početku, a danas ona iznosi oko 34.000 kuna. 

Napomenuo je kako on nije najplaćeniji u svojoj kompaniji, već postoji oko 15 osoba koje imaju i veće plaće. Dotaknuo se i poreza , a Rimac Automobili su u budžet Hrvatske do sada uplatili skoro 17 milona eura!  

Govorio je i o finansijama, investicijama, vlasničkoj strukturi, projektima i vizijama. Sve što vas je ikad zanimalo o Rimcu i njegovoj kompaniji, iz prve ruke pogledajte u više od 1 sat dugom videu:

Više o temi Mate Rimac

BUGATTI POSTAJE HRVATSKI
Njemački mediji smatraju kako su VW i Rimac "brak iz snova"
NA VRH

Podijeli članak na