MOTOKROS

Svjetski prvak još nije položio vozački ispit

Jednostvno nisam imao vremena, ali sam definitivno naumio to položiti, jer me i djevojka Špela već tjera da položim, rekao je Tim

Nisam jedini u svijetu motokrosa koji nema položen ispit iz A kategorije. MXGP

G. Š./SN

27.11.2020

Slovenac Tim Gajser je ove sezone osvojio svoj četvrti naslov svjetskog prvaka u motokrosu, treći u elitnom razredu MXGP. U ovoj burnoj sezoni koja je, kao i svi sportovi, zbog koronavirusa krenula sa zakašnjenjem, vozio je 18 utrka, i pobijedio na pet. Jedan od samo sedam pobjednika koji su se penjali na najviše postolje...

No, zanimljivo je da ovaj 24-godišnji Ptujčan zapravo nema položen ispit A kategorije za vožnju motocikla. Na stazi može voziti, kao profesionalac, ali na cestu kao ‘amater’ ne smije jer bi ga policija kaznila.  Čak su mu lani, kada se saznalo da nema ‘civilnu’ dozvolu iz Auto moto saveza Slovenije ponudili besplatan upis u auto-školu, no Gajser još uvijek nije krenuo na nastavu.


- Jednostvno nisam imao vremena, ali sam definitivno naumio to položiti, jer me i djevojka Špela već tjera da položim. Ona bi htjela da se koji puta motorom odvezemo negdje na izlet, a zbog toga što nemam položen ispit iz A kategorije to nije moguće - smije se Tim otkrivajući na kraju:

- Ali, nisam ja jedini u svijetu motokrosa koji nema položen ispit iz A kategorije, ima nas još među profesionalcima, čak i među vozačima Moto GP-a, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.