FORMULA 1

Džordž Rasel iz Williamsa mijenja Luisa Hamiltona na VN Sakira

Posudba vozača

A. V.

Džordž Rasel

Foto: AGENCIJE


Vozač Williamsa 22-godišnji Britanac Džordž Rasel (George Russell) zamijenit će Luisa Hamiltona (Lewisa) u Mercedesu na predzadnjoj utrci Formule 1 u ovoj sezoni, Velikoj nagradi Sakira u Bahreinu, nakon što je svjetski prvak bio prisiljen povući se u izolaciju zbog pozitivnog testa na novi koronavirus.

Umjesto Džordža Rasela će za upravljač Williamsa sjesti rezervni vozač Džek Aitken (Jack).

- Iako ću ovog vikenda voziti u drugačijem odijelu, još sam uvijek vozač Williamsa i navijat ću za momčad na svakom koraku - izjavio je 22-godišnji Rasel, prenosi Hina.

- U ovome vidim priliku da učim od najbolje momčadi na stazi i vratim se kao bolji vozač koji će s još više energije i iskustva gurati Williams bliže vrhu. Zahvaljujem Mercedesu na ukazanom povjerenju", dodao je Rasel koji je 2018. bio pričuvni vozač u Mercedesu koji ga je od 2019. ustupio na tri godine Williamsu.

- Naravno da niko ne može zamijeniti Luisa, ali dat ću sve od sebe za momčad od trenutka kad sjednem za upravljač. Najvažnije, želim mu što brži oporavak. Veselim se ovoj prilici i željno iščekujem izlazak na stazu", poručio je George Russell čije je vozačko umijeće vrlo cijenjeno u Mercedesovoj momčadi te se već sada spominje kao jedan od glavnih kandidata za regularnog vozača u budućnosti.

- Džordž je pokazao iznimnu formu ove godine u Williamsu i bio je ključnim čimbenikom njihovog uspona te s optimizmom očekujem njegovu odličnu izvedbu uz Valterija Botasa (Valtteri Bottas), izjavio je vođa momčadi Mercedesa Toto Volf (Wolff).

Rasel još nema nijedan bod osvojen u Formuli 1, a tokom posljednje dvije sezone dvaput je bio na rubu osvajanja bodova, kad je osvajao 11. mjesto na VN Njemačke (2019.) i VN Turske (2020.).

NA VRH

Podijeli članak na