FERRARI

Superautomobil samo za članove kluba

Koristi tehnologiju sa trkačkih 488 GT3 i 488 GTE modela

Ferrari 488 GT modificata: Limitirana serija. Ferrari

N. D.

5.12.2020

Ferrari je prikazao novi model - 488 GT Modificata. Riječ je o limitiranoj seriji vozila koje koristi tehnologiju sa trkačkih 488 GT3 i 488 GTE modela, pa je razvijeno isključivo za vožnju po trkačkim stazama.

Rezerviran je samo za članove kluba Competizioni GT. Ekskluzivni model pokreće unaprijeđeni twin-turbo V8 motor, koji je oplemenjen materijalima kakvi se koriste za trkačke agregate.

Verzija Modficata raspolaže sa oko 700 KS, dok je mjenjač, također, poboljšan te dolazi s karbonskim kvačilom.

Također, Ferrari 488 GT modificata je i jedan od najaerodinamičnijih Ferrarija pa omogućava da potisak pri 230 km/h bude više od 1.000 kg.  Ogibljenje je iz modela „488 GTE“ modela, kočioni sistem potpisuje Brembo, dok je ABS preuzet sa „488 GT3 Evo“ trkačke verzije. 

Da je stvoren za stazu, kaže i podatak da se uz ovaj model standardno dobiva i V-Box uređaj za mjerenje performansi. vozila.

Ferrari standardno i u njemu nudi opciju personalizacije eksterijera i enterijera po želji kupca. Međutim, ovaj model ograničene serije moći će kupiti samo oni koji su učestvovali u Competizioni GT događajima s Ferrarijem ili su članovi kluba Competizioni GT.

Ferrari: Mogućnost personalizacije. Ferrari

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.