SIN SLAVNOG MIHAELA

Mik Šumaher prvak Formule 2

Iskreno bez riječi sam, utrka je bila nevjerovatna, dramatična do kraja, rekao je Mik nakon utrke

Mik Šumaher. Agencije

A. M.

6.12.2020

Mik Šumaher (Mick Schumacher), sin legendarnog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), postao je prvak Formule 2, nakon posljednje dramatične utrke u sezoni koja je vožena u Bahreinu.

Mladi Nijemac koji će naredne godine debitovati u F1 u bolidu Haasa je u drugoj sezoni karijere u Formuli 2 stigao do trona. Na kraju je imao 14 poena prednosti u odnosu na glavnog rivala Kaluma Ilota (Callum Ilott). Tokom sezone Šumaher je ostvario dvije pobjede i osam podijuma.

Suočen s velikom potrošnjom pneumatika i prinuđen na neplanirani pit-stop, Mik je trku u Bahreinu završio tek na 18. mjestu. Ipak, i Ilot je imao probleme u završnici pa Šumaherova titula nije ugrožena.

- Iskreno bez riječi sam, utrka je bila nevjerovatna, dramatična do kraja. Tek kada šok prođe moći ću da govorim o tituli - kazao je Šumaher nakon odlučujuće F2 trke.

Akademac i štićenik slavnog F1 tima Ferrari, 2018. godine osvojio je Formulu 3. Do sada je u Formuli 1 imao priliku da testira bolide Ferrarija i Alfa Romea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.