FORMULA 1

Žan Tod: Mihael Šumaher se liječi kako bi se mogao vratiti normalnijem životu

Povreda je donijela značajne posljedice

Šumaher i Tod: Uvijek bili bliski. Arhiv

N. D.

11.12.2020

Bivši šef Ferrarija Žan Tod (Jean Todt) koji je uvijek bio veoma blizak sa Mihaelom Šumaherom (Michael Schumacher) još jednom je govorio o njegovom oporavku nakon što se već godinama pokušava od teške povrede koju je zadobio prilikom pada na skijanju. 

Vrlo sam diskretan u vezi s ovom temom. Svi znamo da je Mihael imao vrlo ozbiljnu nesreću i nažalost to je za njega imalo značajne posljedice. Od tada se liječi kako bi se mogao vratiti normalnijem životu, rekao je Tod za "Ouest France".  

Toda su pitali i o Mihaelovom sinu 21-godišnjem sinu Miku, koji će sljedeće godine ući u Formulu 1 s malim američkim timom Haasom.

Bio je prvak u Formuli 3 u 2018. i u Formuli 2 ove godine. Sljedeći je korak Formula 1 i vjerovatno će mu biti najteže.  Ali pokazao je da ima osobine da automobil iskoristi na najbolji mogući način. Dakle, ako ima automobil Romana Grožana (Romain Grosjean) i Kevina Magnusena (Magnussen), imat će rezultate uporedive s njima. Ako ima tip automobila Luisa Hamiltona (Lewis) i Valterija Botasa (Valtteri Bottas), njegovi će rezultati očito biti drugačiji. Ono čemu se možemo nadati, za njega i za Formulu 1, jest da će u budućnosti biti više automobila koji će se po performansama približiti Mercedesu, naglasio je Tod.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.