FORMULA 1

Tod: Šumaher zahvaljujući ljekarima vodi normalan život!

Mika ima veliku strast prema vožnji i automobilima

G. Š./SK

Tod i Šumaher

Foto: Arhiva


Žan Tod (Jean Todt), prvi čovjek FIA-e i blizak prijatelj Mihaela Šumahera (Michael Schumacher), kratko je prokomentarisao stanje u kojem se nalazi slavni Nijemac. Šumaher je, podsjetimo, 29. decembra 2013. godine doživio težak pad na skijanju... Imao je ozbiljne povrede glave i od tada se nije pojavio u javnosti.  Od izlaska iz kome 2014. godine, Nijemac se liječi u svom domu u Glandu u Švicarskoj. Samo doktori i bliski prijatelji imaju mogućnost da ga vide. Zbog toga se o njegovom zdravlju ne zna gotovo ništa. 

- Ne želim da otkrivam mnogo detalja. Pad koji je doživio na skijanju imao je nažalost veoma teške posljedice. Od prvog trenutka Mihael ima sjajnu medicinsku njegu, koja mu omogućava da vodi koliko toliko normalan život, rekao je Tod, prenosi SK.

Nekada prvi čovjek Ferarija prokomentarisao je i ulazak Mika Šumahera, Mihaelovog sina, u najbrži karavan. Od sljedeće godine vozit će u ekipi Has.

- Oduševljen sam. Potiče iz familije koju obožavam. Znam ga od kada se rodio. Ima veliku strast prema vožnji i automobilima. Naravno ne treba od njega očekivati u prvoj sezoni spektakularne rezultate. Njegov bolid sigurno ne može da se meri sa Mercedesom, koji voze Hamilton i Botas. Nadam se da će se u budućnosti svi konstruktori približiti Mercedesu. To bilo dobro i za sport i za Mika“, izjavio je Tod.

NA VRH

Podijeli članak na