NOVITETI

Predstavljen dugo očekivani novi Piaggio Beverly

Godinama je postao jedan od najprodavanijih skutera

Piaggio Beverly u novom ruhu. Avaz

N. Demirović

5.1.2021

Popularan od rođenja zbog svoje nepogrešive elegancije, Piaggio Beverly godinama je postao jedan od najprodavanijih skutera. "Beverly" je sada potpuno preuređen i evoluirao da postane pravi crossover, prevazilazeći svoju kategoriju, kombinirajući svestranost i dinamičnost. Karakteristike i držanje ceste vozila na visokim točkovima uz bujne performanse i udobnost luksuznog GT-a. 

Novi dizajn je izrazito sportski, s prednjim dijelom koji je u potpunosti redizajniran, dok bočnim linijama linije napuštaju mekoću prethodnih modela kako bi postale zategnutije i mišićavije, što dovodi do stražnjeg dijela koji je elegantniji.

Na novom "piaggio beverly" debitiraju dvije nove i moćne Euro 5 snage iz porodice hpe (motor visokih performansi) - 300 odnosno 400 ccm. Oba motora - četvorotaktni jednocilindrični 4-ventila, s vodenim hlađenjem i elektroničkim ubrizgavanjem - rezultat su iskustva centra za istraživanje i razvoj "piaggio groupe", koji posebno radi na postizanju boljih performansi i poboljšane stabilnosti, smanjenju potrošnje goriva i buke.

Motor od 300 hpe povećava snagu za 23% u odnosu na prethodnu verziju iste veličine, dostižući 19 kW (25,8 KS) pri 8000 o/min, dok se maksimalni obrtni momenat povećava za 15%, sada dostižući 26 Nm pri 6250 o / min.

Snaga od 400 hpe zamjenjuje prethodni model od 350. Razlika nije samo u jednostavnom povećanju kubnih centimetara, već su, počevši od već izuzetno efikasnog motora, Piaggio inženjeri dodatno poboljšali mehaničke i termodinamičke performanse i dodatno smanjili ionako izuzetno niske nivoe vibracija i buke. Rezultat je snaga koja doseže 26 kW (35,4 ks) pri 7500 o / min i maksimalni obrtni moment od 37,7 Nm pri 5500 o / min.


Piaggio Beverly: Veoma popularan. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.