FORMULA 1

Alonso pušten iz bolnice

Bio podvrgnut operaciji gornje vilice

Alonso: Udario ga automobil dok je vozio bicikl. AGENCIJE

A. Vatreš

15.2.2021

Bivši svjetski prvak u Formuli 1Španac Fernando Alonso (39) pušten je na kućno liječenje nakon operacije vilice, objavila je njegova ekipa Alpine F1.

Španac je bio podvrgnut operaciji gornje vilice, nakon što je doživio saobraćajnu nesreću u Švicarskoj kada ga je udario automobil dok je vozio bicikl. Nesreća se dogodila u blizini njegove kuće u Luganu, a Španac je odmah prevezen u bolnicu, gde je operiran.

- Nakon perioda promatranja, Alonso je otpušten na kućno liječenje - navodi se u priopćenju Alpine (bivši Renault), prenosi Hina.

- Alonsu sada slijedi kratko razdoblje potpunog odmora prije nego što će postupno nastaviti s treninzima za pripremu za početak sezone - dodali su iz Alpinea.

Španac je na društvenim mrežama objavio kako je dobro i kako se raduje početku nove sezone.

Alonso je oba naslova svjetskog prvaka osvojio za volanom Renaulta (2005. i 2006.), a u istoj se ekipi, samo s promijenjenim imenom, vraća u svijet Formule 1 iz kojeg je izbivao dvije godine, okušavajući se u drugim vidovima automobilističkog sporta, kao što su nastupi na kultnoj utrci Indianapolis 500 i na Reliju Dakar.

Ukupno je u karijeri nastupio na 314 utrka, upisavši 32 pobjede.

Nova sezona SP-a u Formuli 1 započet će utrkom za Veliku nagradu Bahraina 28. marta, a na istoj će stazi sredinom sljedećeg mjeseca biti održane i predsezonske testne vožnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.