FORMULA 1

Mik Šumaher: Bit će ovo prvi put da vozim tako moćnu mašinu

Razlika je ogromna, jer prvi put imam priliku da osjetim takvu moć

Mik Šumaher: Imao sam mnogo trka u životu, ali nijedna ne može da se poredi sa ovim u Formuli 1. Arhiva

G. Š. / Sport klub

17.2.2021

Mik Šumaher (Mick Schumacher) uskoro će početi svoju prvu sezonu u Formuli 1. Sin legendarnog Mihaela (Michael) vozit će za ekipu Hasa.


Dobar đak

U najbrži karavan je došao kao šampion iz Formule 2. Međutim, mladi Nijemac kaže da bolid Hasa ima malo sličnosti sa onim što je do sada probao.

- Iskreno, bit će ovo prvi put da vozim tako moćnu mašinu. Razlika je ogromna, jer prvi put imam priliku da osjetim takvu moć. Potrebno mi je neko vrijeme da se naviknem, istakao je Mik.

Da bi se što bolji spremio za novi izazov, Šumaher koristi stare metode.

- Imao sam mnogo trka u životu, ali nijedna ne može da se poredi sa ovim u Formuli 1. Ovo je nešto posebno. Imam mnogo video poziva sa članovima tima. Učim stalno, pišem bilješke. U pravom sam procesu učenja. Nadam se da ću biti dobar đak, izjavio je Mik Šumaher.

Za razliku od ranijih sezona, svi timovi će imati mnogo manje test vožnji.


Nije mi se to svidjelo

- Samo su tri dana za testiranje... Ranijih godina je bilo šest do osam. Također, izgubili smo i ukupno jedan sat na treningu. Nije mi se to svidjelo, ali to su pravila. U ovom trenutku mi je najvažnije da što više vozim, istakao je Šumaher mlađi.

Sezona u Formuli 1 počinje 28. marta trkom u Bahreinu. Sve dešavanja u najbržem cirkusu možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.