FORMULA 1

Mercedes predstavio novi bolid

Vozačka postava je ista kao i prošle godine

A. Vatreš

Novi Mercedesov bolid

Foto: TWITTER


Mercedes je u utorak predstavio novi bolid W12 kojim će pokušati osvojiti osmu uzastopnu konstruktorsku titulu, a Luis Hamilton (Lewis) rekordnu osmu titulu svjetskog prvaka u Formuli 1.

Vozačka postava je ista kao i prošle godine, za Mercedes će voziti Lewis Hamilton i Valteri Botas (Valtteri Bottas).

Mercedes je zadržao dominantnu crnu boju bolida iz prošle sezone, s kojom je želio pružiti podršku borbi za jednakost i protiv rasizma. Novi bolid odlikuju "značajne aerodinamičke promjene", kao i poboljšanja motora.

- Svake godine krećemo ispočetka i definiramo ciljeve. To možda zvuči jednostavno, ali je jako teško i vjerojatno zbog toga nema ekipe sa sedam uzastopnih naslova - rekao je direktor Mercedesa Toto Volf (Wolff).

- Sada vidim istu želju, glad i strast kao i prvi put kada sam došao u ekipu 2013. godine. Svaka sezona predstavlja novi izazov i novi cilj koji moramo ostvariti - dodao je.

Twitter

Svjetski prvak Luis Hamilton je naglasio kako očekuje zanimljivu sezonu te je izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje s Mercedesom.

- U privilegiranom sam položaju, jer sam ostvario većinu stvari koje sam želio. Živimo u prilično neobičnom vremenu i samo sam želio jednu godinu ugovora. Zimska pauza mi je dobro došla kako bi se odmorio od prošle sezone koja je na kraju ispala naporna u svim pogledima - kazao je sedmerostruki svjetski prvak.

Hamilton je prošle sezone izjednačio rekord Mihaela Šumahera (Michael Schumacher) po broju naslova prvaka - sedam i ove godine imat će priliku odvojiti se na vrhu.

Službena testiranja obavit će se 12. do 14. martana stazi Sakir, na kojoj će 28. marta početi nova sezona Velikom nagradom Bahreina.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na