FORMULA 1

Alonso: Bolji sam nego prije dvije godine

Vozit će za Alpine

Alonso: Spreman za početak sezone. AGENCIJE

A. Vatreš

2.3.2021

Fernando Alonso vraća se u Formulu 1 nakon dvije godine pauze, a vozit će za ekipu Alpine.

Iako je nedavno pretrpio saobraćajnu nesreću, zbog koje je podvrgnut operaciji, Španac se odlično osjeća i kaže da je u potpunosti spreman za početak sezone.

- Osjećam se sjajno i u najboljoj sam formi u svojoj karijeri – i fizički i mentalno. Pripremam se za ovaj povratak već dugo i sada imam svježu motivaciju. Spreman sam. Obično mislim da su svakom vozaču potrebne tri ili četiri utrke da optimizuje sve na bolidu što je neophodno, možda i malo više ako ste novi vozač u F1. Da bi ste bili na 100 posto, treba da prođe prvih nekoliko trka – to važi za sve. Srećom, sa svojim pripremama i fizičkim stanjem, bit ću spreman odmah da pružim maksimum - rekao je Alonso.

- Učestvujući na drugim trkama postao sam kompletniji vozač. Tamo konstantno učite da gurate sebe do granica izdržljivosti i bez ikakve sumnje sam sada kompetentniji vozač nego što sam bio prije dvije godine. Teško je predvidjeti rezultat na kraju sezone - izjavio je 39-godišnji vozač, koji se takmičio i na Dakar reliju, WEC i Indi 500.

Alonso je bio dio  najbržeg cirkusa od 2003 do 2018. godine, a dva puta je bio prvak s Renaultom, 2005. i 2006. godine.

Sezona u Formuli 1 počinje 28. marta, a prva utrka bit će vožena u Bahreinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.